Για πρώτη φορά με τη φόρμα της Τσέλσι παρουσιάστηκε ο Γκρέιαμ Πότερ και μίλησε στο επίσημο κανάλι της νέας του ομάδας για τις φιλοδοξίες και τους στόχους του, αναλαμβάνοντας τους «μπλε» στη θέση του Τούχελ. «Να ξαναγράψουμε την ιστορία με τον δικό μας τρόπο.
Ο Πότερ είναι ο νέος προπονητής της Τσέλσι απέχοντας πλέον μερικές ώρες από το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της νέας του ομάδας.
Εκεί θα βρεθεί για πρώτη φορά στο προσεχές παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στον Άγιαξ το βράδυ της Τρίτης. Αναλαμβάνοντας τη θέση στην τεχνική ηγεσία μετά την απόλυση του Τόμας Τούχελ, ο Πότερ γνωρίζει πολύ καλά πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια από άποψη χρόνου, έχοντας κληθεί να δείξει σημάδια βελτίωσης εξαιρετικά άμεσα.
Το πρωί της Δευτέρας η Τσέλσι τον παρουσίασε επίσημα στον κόσμο με συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο κανάλι της ομάδας κι εκεί ο νέος κόουτς είπε:
«Είναι η αρχή μιας συναρπαστικής περιόδου. Οι νέοι άνθρωποι στην ιδιοκτησία με ενθουσίασαν με όσα θέλουν να πετύχουν. Η ιστορία του κλαμπ μιλάει από μόνη της κι εμείς πρέπει να την ξαναγράψουμε με τον δικό μας τρόπο. Η καριέρα μου εξελίσσεται και ήρθε η ώρα για το νέο βήμα για να δημιουργήσουμε εδώ μια ομάδα νικήτρια.
Είναι τεράστια τιμή για εμένα που είμαι μέλος του συλλόγου. Και μόνο που περπατάς στο προπονητικό κέντρο και βλέπεις τα ονόματα, τις στιγμές, τους τίτλους, το καταλαβαίνεις. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο με ειλικρίνεια, με σεβασμό και με αρκετή δουλειά. Θα πρέπει να καταλάβουμε τους παίκτες μας από ανθρώπινο επίπεδο αρχικά, να καταλάβουμε τα κίνητρά τους, τον χαρακτήρα τους και μετά να βρούμε κοινή γραμμή, να φτιάξουμε σχέσεις και σωστή επικοινωνία με εμπιστοσύνη και σεβασμό. Βάζουμε πάνω τον ανθρώπινο παράγοντα.
Η ποδοσφαιρική μου καριέρα μου έδωσε πολλά, όμως η εκπαίδευσή μου αμέσως μετά μου έδωσε τη δυνατότητα να εφαρμόσω τη θεωρία. Επέκτεινα τους ορίζοντές μου τόσο ως άνθρωπος, όσο και ως επαγγελματίας. Εξελίσσομαι. Για να γίνεις καλύτερος πρέπει να κάνεις ένα βήμα έξω από τη ζώνη ασφαλείας σου.
Η ζωή είναι για να παίρνεις ρίσκα. Όλα όσα έζησα με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα.
Στην Μπράιτον αλλάξαμε το στυλ, ρίξαμε τον μέσο όρο ηλικίας και στοχεύσαμε στις νίκες. Οι νίκες είναι εκείνες που πείθουν ότι ακολουθείς το σωστό δρόμο. Και είναι πρόκληση να βελτιώσεις τον σύλλογο. Μάθαμε πολλά και για τα σκαμπανεβάσματα και για την ανάληψη ευθυνών όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά».