Δεν ήταν ο προπονητής του βασικού σταδίου προετοιμασίας και των φιλικών, δεν είναι δικές του οι επιλογές των ποδοσφαιριστών, είναι στην ομάδα ελάχιστο χρονικό διάστημα στην προσπάθεια που κάνει για να περάσει την δική του φιλοσοφία, έχει στην μέση και την Ευρώπη που τον αναγκάζει σε ροτέισιον και οι νίκες είναι σημαντικές όπως και να έρχονται.
Για τον Νταβίντ Καταλά και τον Απόλλωνα ο λόγος οι οποίοι με τη νέα νίκη επί της Δόξας κέρδισαν χρόνο. Κέρδισαν χρόνο γιατί όσο περνούν οι μέρες η ομάδα θα γίμνεται καλύτερη (αυτό αναμένεται) καθώς θα δένει και θα αφομοιώνει την φιλοσοφία του προπονητή, ενώ στην πορεία θα δούμε και ένα πιο σταθερό σχήμα.
Αυτά είναι τα «δικαιολογητικά» για το γεγονός ότι ο Απόλλωνας σε δεύτερο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος δεν έθελξε με την απόδοση του, αλλά το γεγονός ότι κερδίζει δείχνει ομάδα με χαρακτήρα, ομάδα πρωταθλήτρια (είναι πρωταθλήτρια).
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος βγήκε η ξεκάθαρη αδυναμία της ομάδας που έχει να κάνει με την δημιουργία παιχνιδιού. Της λείπει ο ποδοσφαιριστής από τον οποίο θα περνά το παιχνίδι της ομάδας, πράγμα που δείχνει να το ψάχνει ο κόουτς.
Το δοκίμασε με τον Ονγκεντά σε προηγούμενα ματς, ενώ κόντρα στην Δόξα άλλαξε σχεδόν ολόκληρη την μεσαία γραμμή για να βρει λύσεις είτε αυτές είναι από τον Σαχάρ, είτε από τον Πινακά είτε από άλλον.
Του λείπει πολύ ο Ζράντι, ενώ και ο Ίλιεφ ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις είναι εκτός λόγω τραυματισμού και δεν θα δηλωθεί στον κατάλογο α’ εκτός και αν ο Ρομπέρζ προλάβει να καταγράψει συμμετοχή με την Εθνική Κύπρου

Χρίστος Χρίστου