Όλα όσα είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια, προπονητής της Εθνικής Κύπρου, στη διάσκεψη τύπου ενόψει του αγώνα με την Ελλάδα για την 5η αγωνιστική του Nations League.
Αναλυτικά:
Αρχικά: «Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Χρειαζόμαστε βαθμούς για να αποφύγουμε το μπαράζ. Δουλέψαμε αρκετά καλά αυτές τις τέσσερις μέρες. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που είναι απογοητευμένοι που δεν κλήθηκαν αλλά έχουμε πάρα πολλούς παίκτες, είναι δύσκολο να τους καλέσεις όλους. Είμαστε πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι και ελπίζω να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».
Ποιο είναι το κλειδί για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες: «Μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια. Αυτές οι δυο ομάδες προπορεύονται και η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την πρωτιά. Είμαστε στην τελευταία θέση και πρέπει να την αποφύγουμε. Για να το καταφέρουμε πρέπει να πάρουμε θετικά αποτελέσματα. Οι παίκτες είναι έτοιμοι, έχουνε μεγάλη θέληση. Θέλουμε και την βοήθεια του κόσμου, τους χρειαζόμαστε. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς και πιστεύω ότι μπορούμε να τους πάρουμε. Έχουμε έμπειρους αλλά και νεαρούς παίκτες και στις προπονήσεις δείχνουν ότι το θέλουν πολύ».
Ποια η φιλοσοφία του για την Εθνική: «Η φιλοσοφία μας είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Σίγουρα παίζει ρόλο και ποιος είναι ο αντίπαλος».
Πως αντιμετωπίζει το γεγονός πως δεν παίζουν αρκετά οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές: «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Στην θέση του τερματοφύλακα δεν έχουμε συμμετοχές όπως και σε κάποιες άλλες θέσεις αλλά οι παίκτες που ήρθανε έχουν μεγάλη θέληση, θέλουν να πετύχουν. Αγαπούν την Εθνική και την Κύπρο. Είναι ευκαιρία για όλους μας να κάνουμε κάτι καλό».
Πως κρίνει την Ελλάδα: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα τεχνικά, είναι σαν οικογένεια μέσα στο γήπεδο,  έχουν καλή συνεργασία μεταξύ τους και πάντα χαίρονται που αγωνίζονται με την Εθνική. Υπάρχουν παιδιά με τα οποία συνεργάστηκα και εγώ. Μια δυνατή, πολύ καλή ομάδα. Εμείς χάσαμε 3-0 στο πρώτο παιχνίδι, πιστεύω ότι δεν μας άξιζε παρόλο ότι δεν παίξαμε καλά. Τώρα παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε στόχο να κερδίσουμε».
Για τα αγωνιστικά και το ντεμπούτο του: «Είναι και οι 25 ποδοσφαιριστές πανέτοιμοι. Όταν ήμουν προπονητής στην Εθνική Γεωργίας το πρώτο μου ματς ήταν κόντρα στην Ελλάδα, όπως και αύριο». 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ