Από τα λόγια στην πράξη. Από τις ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών, το ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ έκανε το επόμενο βήμα και ζήτησε την έκτακτη συνέλευση από την ΚΟΠ, η οποία θα γίνει αφού την ζητούν και άλλες τέσσερις ομάδες.
Γιατί όμως το ΑΠΟΕΛ πέρασε σε αυτή τη θέση; Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι μαζεύτηκαν αρκετά περιστατικά, ώστε να διαφοροποιηθεί η στάση απέναντι στην ηγεσία της ΚΟΠ.
Μεταξύ άλλων, οι κυριότεροι λόγοι της αντίδρασης είναι οι εξής:
1. Προκύπτει η άποψη ότι ο πρόεδρος της ΚΟΠ, την τελευταία 3ετία δείχνει μεροληπτική στάση απέναντι  στο ΑΠΟΕΛ σε πολλά θέματα με αποκορύφωμα τη διαιτησία.
2. Δεν λαμβάνει υπόψη τις κατά καιρούς υποδείξεις-παρατηρήσεις που του έχουν γίνει από τον Πρόδρομο Πετρίδη και αφορούν αποφάσεις οι οποίες έπληξαν την ομάδα και αυτό έγινε αρχικά από την εποχή που η ομάδα κτυπήθηκε από τον «κορωνοϊό» με το εξοντωτικό πρόγραμμα και είχαν σαν αποτέλεσμα να μείνει η ομάδα εκτός πρώτης 6άδας.
3. Δεν έλαβε υπόψη η ηγεσία της ΚΟΠ, το αίτημα για κάθοδο ξένων διαιτητών από την 4η αγωνιστική, ενώ υπήρχαν λόγοι να το υιοθετήσει.
4. Συγκεκριμένοι διαιτητές, οι οποίοι με σφυρίγματα, έχουν αδικήσει την ομάδα, δεν δέχονται τις ανάλογες ποινές, κάτι που δείχνει την ασέβεια της ομοσπονδίας προς την ομάδα.