Εφιαλτική βραδιά για τον Απόλλωνα ο οποίος γνώρισε την ήττα με 3-1 στο ΓΣΠ από την Ντνίπρο, έμεινε με μόλις έναν βαθμό στον όμιλο μετά από δύο αγωνιστικές και η πρόκριση δυσκολεύει.
Οι Ουκρανοί έκαναν περίπατο στο α’ ημίχρονο. Μέχρι το 35’ προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε γκολ των Ρουμπστίνσκι (11’) και Ντόβμπικ (25’) (ήταν καθαρό οφσάιντ το δεύτερο γκολ), την ίδια στιγμή που οι «γαλάζιοι» έκαναν δύο αναγκαστικές αλλαγές (Φιλιώττης και Μπα) και το πλάνο χάλασε.
Η Ντνίπρο κράτησε πολύ καλά, πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Ντόβμπικ στο 45’ και πήγε στα αποδυτήρια με το τεράστιο 3-0.
Ο Απόλλωνας μπήκε αποφασισμένος να πιέσει την επανάληψη. Δύο φορές ο β’ βοηθός σταμάτησε λανθασμένα ως οφσάιντ τον Πίττα αλλά στο 57’΄ο Κύπριος επιθετικός… χτύπησε (αν και ήταν εκτεθειμένος). Ο Χάμπος έκανε την μπαλιά και ο Πίττας με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Πίεσαν οι παίκτες του Καταλά, είχαν άλλες 2-3 προϋποθέσεις, δοκάρι με τον Χάμπο στις καθυστερήσεις αλλά το 3-1 παρέμεινε μέχρι και το φινάλε.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης (10′ Καμπράλ), Πεϊμπέρνς (46′ Γιόστεν), Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Χάμπος, Κολ, Μπα (20′ Ονγκέντα), Σαχάρ, Χαμάς (46′ Σπόλιαριτς), Πίττας. 
Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Β. Γιοβάνοβιτς, Αρτυματάς

ΝΤΝΙΠΡΟ: Βάλεφ, Αντάμιουκ, Σβάτοκ, Σαράπι, Μπουσανέλο, Ρουμπτσίνσκι (84′ Μπαχλούλι), Μπαμπένκο, Πικχανόλοκ, Γκουτσούλιακ (84′ Τάντσικ.), Χαμάτσε (84′ Ναζαρένκο), Ντόβμπικ.
Στον πάγκο: Ρίμπακ, Γιούρτσουκ, Κονόνοφ,  Λογκίνοφ, Χορμπούνοφ, Κοχούτ, Ναζαρένκο

ΓΚΟΛ: 57′ Πίττας/11′ Ρουμπτσίνσκι, 25′ Ντόβμπικ, 45′ Ντόβμπικ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Αντάμιουκ, Μπαμπένκο
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 5.000

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άνταμ Φάρκας (Ουγγαρία)
Α’ ΒΟΗΘΟΣ: Μπάλαζ Σέρτ (Ουγγαρία)
Β’ ΒΟΗΘΟΣ: Πίτερ Γκαράι (Ουγγαρία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Μπενς Τσόνκα (Ουγγαρία)

 

————————————————————————————

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα.
8′
Πρόβλημα τραυματισμού για τον Φιλιώτη. Ζήτησε αλλαγή.
10′ Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Στην θέση του Φιλιώτη ο Καμπράλ.
11′ ΓΚΟΛ. 0-1. Ανοίγει το σκορ η Ντνίπρο. Ο Ντόβμπικ έκανε το πλασέ, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα και ο Ρουμπτσίνσκι την έσπρωξε για να ανοίξει αυτός το σκορ.

 17′ Πρόβλημα τραυματισμού με τον Μπα. Ζήτησε αλλαγή.
20′ Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Στην θέση του Μπα πέρασε ο Ονγκέντα.
25′ ΓΚΟΛ. 0-2. Δεύτερο γκολ για την Ντνίπρο. Ο Ρουμπτσίνσκι αυτή την φορά έγινε δημιουργός και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντόβμπικ ο οποίος έκανε με προσποίηση και με ένα πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η επαναληπτική προβολή δείχνει ότι είναι καθαρό οφσάιντ.


30′
Πλασέ του Πίττα, αδύναμο στα χέρια του Μαξβάλεφ.
45′ ΓΚΟΛ. 0-3. Κάνει περίπατο η Ντνίπρο. Ο Ντόβμπικ άλλαξε ωραία με τον Μπουσανέλο, πήρε ξανά την μπάλα και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα πετυχαίνοντας δεύτερο προσωπικό γκολ.

Τέλος α’ ημιχρόνου.
ΣΧΟΛΙΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ:
Μέχρι το 20ο λεπτό ο Απόλλωνας πραγματοποίησε δύο αναγκαστικές αλλαγές και μέχρι το 25ο λεπτό έχανε 2-0.
Όλα πήγαν στραβά. Το πλάνο του Καταλά χάλασαν νωρίς με τους δύο τραυματισμούς των Φιλιώτη και Μπα, ενώ και η ομάδα του δέχθηκε δύο γκολ πανομοιότυπα τα οποία θα μπορούσε να αποφύγει.
Την ίδια στιγμή οι Ουκρανοί πέραν από τα δύο γκολ τους, διαχειρίστηκαν άψογα την εξέλιξη του αγώνα χωρίς να κινδυνέψουν, πέτυχαν και τρίτο στην τελευταία φάση του ημιχρόνου και πήγαν στα αποδυτήρια με ένα σοβαρό προβάδισμα και… αγκαλιά με το διπλό.
Έναρξη β’ ημιχρόνου.
46′ Με δύο αλλαγές άρχισε το β’ ημίχρονο ο Απόλλωνας. Σπόλιαριτς και Γιόστεν πέρασαν στο παιχνίδι αντί των Χαμάς και Πεϊμπέρνς.
57′ ΓΚΟΛ. 1-3. Μειώνει ο Απόλλων. Ο Χάμπος έκανε την μακρινή σέντρα από δεξιά και ο Πίττας με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

65′ Φάουλ του Χάμπου, γυριστή κεφαλιά του Αλεσάμι πάνω από τα δοκάρια.
69′ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Πίττας κατέβασε την μπάλα στην περιοχή και εκεί που ήταν έτοιμος να σκοράρει, έπεσε στα πόδια του ο Βάλεφ και απέκρουσε.
71′ Ωραία κίνηση από τον Γιόστεν από δεξιά αλλά το σουτ του ήταν αδύνατο και κατέληξε στα χέρια του Βάλεφ.
76′ Ευκαιρία για την Ντνίπρο. Ο Σαράπι από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιοβάνοβιτς.
86′ Τεράστια ευκαιρία για την Ντνίπρο. Ο Ντόβμπικ βγήκε μόνος απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας βρήκε νικητής στο τετ-α-τετ.
90+2′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Χάμπος έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Βάλεφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στην επιστροφή της μπάλας ο Σπόλιαριτς αιφνιδιάστηκε.

 

 

 


———————————————————————————-