Έγινε χθες γνωστό, ότι η Κάσιντι Μιχάλκο, η Αμερικανίδα ξένη παίκτρια, θα στελεχώσει την κάτοχο των δυο τίτλων της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, Αναγέννηση Γερμασόγειας και κατά την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, που θα είναι και η 3η συνεχή της παρουσία στις «πορτοκαλί»!

Πάνω όμως σε αυτό το γεγονός, υπάρχει και μια μεγάλη προέκταση που «επεκτείνεται» σε ολόκληρο το ιστορικό της Γυναικείας καλαθόσφαιρας στον τόπο μας…

Ποια είναι αυτή η προέκταση;

Κατά καιρούς, έχουν αγωνισθεί στην Κύπρο, σπουδαίες ξένες παίκτριες, δίπλα στις οποίες, πραγματικά, αρκετές δικές μας παίκτριες, διδάχθηκαν πολλά, όπως ακριβώς συνέβη και με τη Μιχάλκο, κατά τα δυο προηγούμενα χρόνια στην Αναγέννηση!

Ποιες όμως ήταν αυτές που πραγματικά, είχαν ξεχωρίσει;

Άνκα Στοενέσκου και Νίκι Έιβερι, ήταν δυο παίκτριες που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο χώρο, με την εκ Ρουμανίας, παίκτρια να μεγαλουργεί, κατά σειρά, σε Κεραυνό, Αχιλλέα και ΑΕΛ (από το 2005 ως το 2009), ενώ η Αμερικανίδα (και με Ελληνικές ρίζες) γκαρντ, αγωνίστηκε για τρία χρόνια στον Κεραυνό και τον βοήθησε στα μέγιστα, να κατακτήσει… εννέα τίτλους (όσοι ήταν διαθέσιμοι σε αυτήν την τριετία παρουσίας της, στην Κύπρο).

Δίκαια θα λέγαμε ότι για πολλούς, θεωρούνται ως οι κορυφαίες ξένες παίκτριες που αγωνίστηκαν στην Κύπρο, βάση βέβαια της χρονικής διάρκειας, της αγωνιστικής τους αξίας και των επιτυχιών τους.

Ωστόσο, η Ρουμάνα παίκτρια (που παρά το ότι, την ερχόμενη πρωτοχρονιά, πιάνει τα 43, ακόμα αγωνίζεται, στη χώρα της), υπερέχει στα «σημεία», μιας και βοήθησε και τις τρεις της ομάδες στην Κύπρο, να φθάσουν σε τίτλους, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της, στην Ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΛ, το 2009!

Η Κάσιντι Μιχάλκο, έβαλε λοιπόν την… πλατιά της και πλέον βάζει και τη φόρμα της, για να προετοιμαστεί για την 3η της αγωνιστική περίοδο στην Κύπρο και δη, στην Αναγέννηση και πλέον, γίνεται η 3η μακροβιότερη ξένη παίκτρια στην ιστορία του αθλήματος, αλλά ταυτόχρονα και σε αγωνιστική αξία, είναι πια, κάτοχος της ίδιας θέσης!

Άλλωστε, τα έργα της, τα απολαύσαμε κατά τα δυο προηγούμενα χρόνια και ειδικά, κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όταν η Αναγέννηση έφθασε στις πρώτες κατακτήσεις τίτλων στην ιστορία της!

Μάριος Πολυδώρου