Για την Εθνική ομάδα και τη Νέα Σαλαμίνα μίλησε ο Ρενάτο Μαργκάσα στον ΣΠΟΡ FM 95.0.

«Ο Τιμούρ είναι από τους λίγους ξένους προπονητές που ξέρει τι είναι η Κύπρος και τι χρειάζεται να βελτιωθεί για να φτάσει σε άλλο επίπεδο. Έχει εμπειρία και γνωρίζει τις δυνατότητες του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Είμαι σίγουρος ότι αν έχει τον χρόνο που χρειάζεται αν κάνει καλή δουλειά» είπε αρχικά.

Το θέλει πολύ και ο Τιμούρ: «Στον Τιμούρ δεν αρέσει να είναι τελευταίος, θέλει να κερδίζει και να βοηθήσει την Κύπρο. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να πετύχει».

Για τους ποδοσφαιριστές: «Οι ποδοσφαιριστές το καταλαβαίνουν ότι είναι άδικο να είμαστε στην θέση αυτή. Είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Ελλάδα αλλά πρέπει να προσπαθήσουν. Ακόμα δυστυχώς δεν νικήσαμε και είναι ευκαιρία. Ξέρουμε τις δυνατότητες της Ελλάδας αλλά πρέπει να παίξουμε για τη νίκη»

Παίζουμε και σε ένα γήπεδο ποδοσφαιρικό όπως η «Αρένα»: «Ναι είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Μακάρι να έχουμε και κόσμο στο γήπεδο. Πρέπει να παίξουμε με την καρδιά μας για να πετύχουμε ότι καλύτερο για την Εθνική».

Αν σου ζητηθεί να βοηθήσεις είσαι έτοιμος να το κάνεις; «Αύριο αν χρειαστεί η Εθνική και ο Τιμούρ θα είμαι εκεί, πάντα διαθέσιμος. Έχει οκτώ μήνες που παλεύω για να επιστρέψω, είμαι κοντά και θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψω στην Εθνική. Όλοι ξέρουν την αγάπη μου για την Κύπρο και την τιμή που νιώθω να παίζω για την Εθνική. Και ο Τιμούρ ξέρει πόσο δουλεύω».

Επηρεάζει την Εθνική το γεγονός ότι οι Κύπριοι δεν παίζουν πολύ στις ομάδες τους; «Ναι, αλλά οι παίκτες που δεν παίζουν στην ομάδα τους έχουν ευκαιρία να παίξουν στην Εθνική και να αποδείξουν ότι μπορούν να παίξουν περισσότερο στην ομάδα τους. Σίγουρα θα τους δουν οι προπονητές των ομάδων τους».

Για το πολύ καλό ξεκίνημα της Νέας Σαλαμίνας: «Είναι καλό το ξεκίνημα, έχουμε και τον κόσμο στο γήπεδο, το κλίμα είναι εξαιρετικό και με τον κύριο Πουρσαϊτίδη βρήκαμε χημεία. Έχουμε καλό ρόστερ με καλούς νέους και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα δούμε που θα φτάσουμε»

Πιστεύεις ότι μπορεί ν γίνει ακόμα καλύτερη η Νέα Σαλαμίνα; «Σίγουρα. Μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο. Έχουμε και παίκτες που τώρα θα μπουν στην ομάδα. Μπορούμε να βελτιώσουμε την απόδοση και αν συνεχίσουμε ενωμένοι και με την στήριξη του κόσμου μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι»

Για τον κόσμο: «Είναι απίστευτο. Ειδικά στην έδρα μας είπαμε ότι θέλουμε με τον κόσμο να νικήσουμε όλα τα παιχνίδια».

Πότε θα είσαι έτοιμος να αγωνιστείς; «Θα παίξω λίγο στο σημερινό φιλικό και από βδομάδας θα μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα».