Τι κι αν είναι ακόμη μόλις στην 7η αγωνιστική; Η Νάπολι δείχνει πως διαθέτει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει και να πάει να σηκώσει το «σκουντέτο». Το απέδειξε και μέσα στο «Σαν Σίρο», όπου επικράτησε με 2-1 της πρωταθλήτριας Μίλαν και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, παρέα με την Αταλάντα!

Ο νικητής του Σαν Σίρο θα έπιανε την πρωτοπόρο Αταλάντα στη Serie A έπειτα από 7 αγωνιστικές. Η Μίλαν ήταν καλύτερη για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως η Νάπολι ήταν η πιο σοβαρή ομάδα και έφτασε στο 2-1 που επιβεβαιώνει τις προθέσεις της για τη φετινή σεζόν.
Οι “παρτενοπέι” άρχισαν νωθρά στο 1ο ημίχρονο, με τους “ροσονέρι” να έχουν ευκαιρίες, ιδίως με τον Ολιβιέ Ζιρού. Ο Γάλλος επιθετικός επωμίστηκε το βάρος λόγω της απουσίας του Ραφαέλ Λεάο και προσπάθησε να σκοράρει, αλλά απέτυχε σε τρεις προσπάθειες. Στην κυριότερη εξ αυτών, νικήθηκε τόσο από τον Άλεξ Μερέτ όσο και από το δοκάρι.
Η Νάπολι είχε να επιδείξει μερικές επικίνδυνες στιγμές που όμως “καθάρισαν” από τον Μάικ Μενιάν και το 2ο μέρος προμηνυόταν συναρπαστικό.
Ο Στεφάνο Πιόλι έριξε στη μάχη τους Σερζίνιο Ντεστ και Πιερ Καλουλού και το… πλήρωσε. Ο Αμερικανός μπακ υπέπεσε σε πέναλτι στο 55ο λεπτό και ο Ματέο Πολιτάνο εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0. Το γκολ επηρέασε ψυχολογικά τους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να βγάλουν φάσεις με την ίδια ευκολία σε σχέση με το 1ο ημίχρονο.
Σε μία από τις σπάνιες καλές στιγμές, ο Ζιρού έκανε το 1-1 και αναπτέρωσε τις ελπίδες, όμως στο 78′ άλλη μια αλλαγή έπαιξε κομβικό ρόλο στον αγώνα. Ο Χιοβάνι Σιμεόνε στο 78′ ανέκτησε το προβάδισμα των “παρτενοπέι” (που το κράτησαν παρά το δοκάρι του Καλουλού αργότερα), που όχι απλά παρέμειναν αήττητοι στη σεζόν, αλλά έπιασαν στην κορυφή και την έτερη αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος, Αταλάντα.

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Κίερ (46’ Καλουλού), Καλάμπρια (46’ Ντεστ), Τομόρι, Ερναντές, Κρούνιτς (66’ Ντίαθ), Μπενασέρ, Σαλεμάκερς (66’ Μεσίας), Τονάλι, Ντε Κετελάρ (82’ Αντλί), Ζιρού

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ρουί (90+1’ Ολιβέρα), Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Κιμ, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (87’ Εντομπελέ), Ανγκισά, Πολιτάνο (66’ Τζέρμπιν), Κβαρατσχέλια (87’ Αλμάς), Ραζπαντόρι (66’ Σιμεόνε)

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

  • Σαλερνιτάνα – Λέτσε 1-2 (55′ αυτ. Γκονζάλεθ / 43′ Σισάι, 83′ Στρεφέτσα)
  • Μπολόνια – Έμπολι 0-1 (75′ Μπαντινέλι)
  • Σπέτσια – Σαμπντόρια 2-1 (12′ αυτ. Μουρίγιο, 72′ Ενζολά / 11′ Σαμπίρι)
  • Τορίνο – Σασουόλο 0-1 (90+3′ Άλβαρες)
  • Ουντινέζε – Ίντερ 3-1 (22′ αυτ. Σκρίνιαρ, 85′ Μπιγιόλ, 90+3 Αρσλάν / 5′ Μπαρέλα)
  • Κρεμονέζε – Λάτσιο 0-4 (7′ 21′ πεν. Ιμόμπιλε, 45+2′ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 79′ Πέδρο)
  • Φιορεντίνα – Βερόνα 2-0 (13′ Ικονέ, 90′ Γκονσάλες)
  • Μόντσα – Γιουβέντους 1-0 (74′ Γκιτκιάερ)
  • Ρόμα – Αταλάντα 0-1 (35′ Σκαλβίνι)
  • Μίλαν – Νάπολι 1-2 (69′ Ζιρού / 55′ πέν. Πολιτάνο, 78′ Σιμεόνε)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ