Η Ισπανία και η Γαλλία κοντράρονται απόψε το βράδυ (18/9) στον τελικό του EuroBasket 2022 (21:30), με τον σπουδαίο Ντιρκ Νοβίτσκι να καλείται να κάνει πρόβλεψη από την FIBA, επιλέγοντας τους Γάλλους. Τόνισε βέβαια ότι επέλεξε μία ομάδα επειδή… έπρεπε, αφού θεωρεί αμφίρροπο το παιχνίδι.

“Ήταν ένα τουρνουά εκπλήξεων, όπου οι μεγάλοι σταρ αποκλείστηκαν λίγο νωρίς και έμειναν δύο σπουδαίες ομάδες” δήλωσε αρχικά ο σπουδαίος Γερμανός, για να προσθέσει:

“Είναι δύο ομάδες που δεν έχουν στην πραγματικότητα έναν μεγάλο σούπερσταρ. Είναι σπουδαίες ομάδες, με βάθος στον πάγκο τους. Δεν ξέρω. Μπορεί να νικήσει οποιοσδήποτε, όπως άλλωστε συμβαίνει σε ολόκληρο το τουρνουά, αν έπρεπε να επιλέξω μία από τις δύο, θα έλεγα την Γαλλία, αλλά όπως είπα είναι πολύ κοντά οι δύο τους. Είναι καλά προπονημένες, έχουν καλούς γκαρντ γκαρντ, αξιόλογους σουτέρ και ψηλούς που μπορούν να κυριαρχήσουν. Αν έπρεπε να πιεστώ για να διαλέξω, θα επέλεγα την Γαλλία”.

Ακολούθως, ο άλλοτε σταρ των Μάβερικς παρουσίασε το προφίλ των δύο ομάδων.

Για την Γαλλία ανέφερε: “Θα πρέπει να παίξει όπως στον ημιτελικό με την Πολωνία για να νικήσει. Να είναι καλή στην άμυνα, να φροντίσει ώστε ο Ρούντι (σ.σ Γκομπέρ) να είναι ένας παράγοντας στο παιχνίδι, να πάρουν τα ριμπάουντ. Ο Γκομπέρ είναι φανταστικός αμυντικά, είναι τόσο μακρύς και ενεργός.

Στην επίθεση έχουν πολλές επιλογές επιθετικά, ο Ερτέλ αποδίδει καλά από τον πάγκο, ο Γιαμπουσέλε σουτάρει εξαιρετικά κι έχουν αρκετούς παίκτες στην περιφέρεια που μπορούν να βγάλουν φάσεις. Ο Φουρνέ προφανώς μπορεί να βάλει μεγάλα σουτ και να δημιουργήσει μετά από ντρίμπλα”.

Για την Ισπανια ο Νοβίτσκι τόνισε: “Η Ισπανία διαθέτει έναν πολύ καλό γκαρντ, τον Λορέντζο Μπράουν. Είναι πολύ έξυπνος, δεν βιάζεται στις αποφάσεις που παίρνει, βάζει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι, βάζει τα μεγάλα σουτ. Πραγματικά με εξέπληξε σε αυτό το τουρνουά. Πήρε πάνω του το παιχνίδι με την Λιθουανία στην φάση των 16. Στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και της παράτασης πήρε όλες τις σωστές αποφάσεις. Είναι πολύ καλός παίκτης”.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Νοβίτσκι υποστήριξε: “Αμφότερες οι ομάδες είναι εξαιρετικά ισορροπημένες, με πολλούς καλούς παίκτες. Πολλοί παίκτες μπορούν να βγουν μπροστά και να βάλουν τα μεγάλα σουτ αν χρειαστεί. Νομίζω πως είναι ένας σπουδαίος τελικός”.