Με τους Ινιάκι και Νίκο Γουίλιαμς να γίνονται τα πρώτα αδέρφια που σκοράρουν στο ίδιο ματς στη La Liga μετά από 17 χρόνια, η Αθλέτικ Μπιλμπάο επιβλήθηκε της Ράγιο Βαγιεκάνο (3-2) και ανέβηκε προσωρινά στην 3η θέση και το -3 από την Μπαρτσελόνα.
Συνεχίζει την αναρρίχησή της η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, παίρνοντας το τέταρτό της τρίποντο σε έξι αγωνιστικές στη La Liga.
Με πρωταγωνιστές τα αδέρφια Γουίλιαμς, οι Βάσκοι κατέβαλαν την αντίσταση της Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Σαν Μαμές» και χάρισαν και πάλι χαμόγελα στο κοινό τους, πλησιάζοντας στο -3 από την κορυφή και φτάνοντας έστω και προσωρινά στην 3η θέση!
Το ματς άρχισε με το… αριστερό για τους γηπεδούχους, με τον Τρέχο να βάζει μπροστά τους Μαδριλένους μόλις στο 5ο λεπτό. Ωστόσο, η Αθλέτικ έδειξε χαρακτήρα κι άμεσα αντανακλαστικά, γυρίζοντας το ματς πριν από τη συμπλήρωση του 30λεπτου. Ο Ινιάκι Γουίλιαμς έκανε την αρχή ισοφαρίζοντας στο 14′, ο Σανσέτ σφράγισε την ανατροπή στο 28′ και το αποκορύφωμα ήρθε στο 33′ όταν ο αδερφός του Ινιάκι, Νίκο Γουίλιαμς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 μέσα σε αποθέωση. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα αδέρφια Γουίλιαμς σκοράρουν στο ίδιο παιχνίδι μετά από 42 κοινές συμμετοχές, καθώς και η πρώτη που δύο αδέρφια βρίσκουν δίχτυα σε ένα ματς της La Liga από το 2005 και τους Γκάμπριελ και Ντιέγκο Μιλίτο!
Η Ράγιο δεν το έβαλε κάτω, μείωσε με υπέροχο σεντερφορίσιο τελείωμα του Φαλκάο στο 80′ έχοντας αρνηθεί το 3-2 νωρίτερα μέσω VAR για οφσάιντ του Καμέγιο στο 63′, αλλά στο φινάλε δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από το ματς, μένοντας έτσι στους 7 βαθμούς και τη μέση της βαθμολογίας.