Τι Premier League, τι Champions League για τον Έρλινγκ Χάαλαντ! Καμία διαφορά! Ο Νορβηγός ήταν και πάλι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τη Μάντσεστερ Σίτι, σκόραρε δις και οι «πολίτες» επικράτησαν με 4-0 της Σεβίλλη στην Ισπανία, στην 4η συνεχόμενη νίκη της σε πρεμιέρα Champions League!
Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η Μάντσεστερ Σίτι δεν χρειάστηκε να… προειδοποιήσει. Στην πρώτη ευκαιρία που της δόθηκε «άνοιξε» το σκορ. Ποιος σκόραρε; Περιττό να ειπωθεί! Μα φυσικά, ο Έρλινγκ Χάαλαντ!
Ο Νορβηγός φορ μετουσίωσε σε γκολ με κοντινή προβολή την μπαλιά του Ντε Μπρόινε στο 20ο λεπτό, για να πετύχει το 11ο γκολ του σε επτά ματς στη φετινή σεζόν και το 24ο σε 20 εμφανίσεις στο Champions League!
Δέκα λεπτά αργότερα (30′) ο Ντε Μπρόινε λίγο έλειψε να γίνει από δημιουργός, εκτελεστής, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπόνο.
Κάτι ανάλογο συνέβη και με την έναρξη του 2ου μέρους, με τον Βέλγο μεσοεπιθετικό να απειλεί και πάλι.
Με μία υπέροχη ατομική ενέργεια βρήκε λίγο ελεύθερο χώρο εκτός περιοχής, «ζύγισε» το πόδι του, σούταρε και ανάγκασε τον Μπόνο να απομακρύνει με υπερένταση σε κόρνερ.
Εν τέλει, οι «πολίτες» καθάρισαν το ματς στο 58ο λεπτό, όταν ο Φιλ Φόντεν έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, ταλαιπώρησε την άμυνα των Ανδαλουσιανών και με ωραίο τελείωμα στην αριστερή γωνία του Μπόνο, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.
Toν δείκτη του σκορ μεγάλωσε ο Νορβηγός και πάλι, με τους ρόλους με τον Φιλ Φόντεν να αντιστρέφονται. Ο Άγγλος αυτή την φορά έγινε από… εκτελεστής, άτυπα δημιουργός, αφού ο Χάαλαντ πήρε το ριμπάουντ του δικού του σουτ, για να σκοράρει για 2η φορά, προτού ο Ντίας βάλει στο 92′ το κερασάκι στην τούρτα, στην 4η νικηφόρα πρεμιέρα της Σίτι, μετά την ήττα από την Λυών το 2019!

7ος όμιλος
Ντόρτμουντ-Κοπεγχάγη 3-0
(35’ Ρόις, 42’ Γκερέιρο, 83’ Μπέλιγχαμ)
Σεβίλλη-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)
Επόμενη αγωνιστική (14/9)
Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ (22:00)
Κοπεγχάγη-Σεβίλλη (22:00)