Ο Απόλλωνα αναλύει τους αντιπάλους του (Αλκμάαρ, Βαντούζ και Ντνίπρο) θα αντιμετωπίσει στον 5ο όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ.
Αναλυτικά:
«Στον Ε’ όμιλο του UEFA Europa Conference League κληρώθηκε ο Απόλλωνας εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τις ΑΖ Άλκμααρ, ΦΚ Βαντούζ και Ντνίπρο -1.
Η πιο γνωστή ομάδα από τις τρεις ομάδες του ομίλου είναι η ΑΖ Άλκμααρ Ολλανδίας. Στο φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν έχοντας δύο νίκες (2-0 με τη Γκο Αχέντ Ιγκλς και 2-3 με τη Σπαρτά Ρότερνταμ).

Ιδρύθηκε στις 10 Μαΐου 1967 ως ΑΖ ’67 μετά από τη συγχώνευση των ομάδων Άλκμααρ 54 και ΦΚ Ζάανστρεκ. Από τον Ιούλιο του 1986 ο σύλλογος μετονομάστηκε σε ΑΖ και προφέρεται Αζέτ στα ελληνικά, καθώς τα γράμματα Α και Ζ αντιστοιχούν στα γράμματα του ολλανδικού αλφαβήτου και προέκυψαν από τα αρχικά γράμματα των συλλόγων που ενώθηκαν.
Τα χρώματα του συλλόγου είναι το κόκκινο, το λευκό και το μαύρο.
Είναι μία από τις ομάδες που απειλούν τελευταία την κυριαρχία των τριών παραδοσιακών δυνάμεων του ολλανδικού ποδοσφαίρου (Άγιαξ, Αϊντχόφεν, Φέγενορντ) και στην μέχρι στιγμής ιστορία της κατέκτησε επτά μεγάλα τρόπαια.
Η Αζέτ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1981-82 και 2008-09) τέσσερα κύπελλα (1977-78, 1980–81, 1981–82, 2012–13 και μία ασπίδα το 2009.
Την αγωνιστική περίοδο 2021-22 τερμάτισε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 61 βαθμούς έχοντας απολογισμό 18 νίκες, 7 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Φτωχή Ευρωπαϊκή παρουσία
Πρόκειται για μία ομάδα που δεν έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία και αυτή είναι μόνο στο UEFA Cup. Η μεγαλύτερη επιτυχία της είναι ο τελικός της διοργάνωσης τη σεζόν 1980-1981, όπου γνώρισε την ήττα από την Ιπσγουϊτς.
Μετά από μια μακρά απουσία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (21 χρόνια) η ΑΖ αγωνίστηκε στα ημιτελικά του UEFA Cup (2004-05) όταν αποκλείστηκε από την Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Η πιο πρόσφατη της ευρωπαϊκή επιτυχία ήταν τη σεζόν 2013-14 όταν αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση από την Μπενφίκα.
Ωστόσο από το 2004 και μετά η Αζέτ συμμετέχει σταθερά στην Ευρώπη με εξαίρεση τρεις χρονιές.

Η πορεία της προς τους ομίλους του UEFA Europa Conference League
Η Ολλανδική ομάδα έφτασε στη φάση των ομίλων του UEFA Europa Conference League αποκλείοντας τρεις ομάδες στη σειρά.
Στον Β’ προκριματικό γύρο επικράτησε της Βοσνιακής Τούζλα με 1-0 και 0-4 εντός κι εκτός έδρας αντίστοιχα και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 5-0.
Στον επόμενο γύρο απέκλεισε τη Νταντί με συνολικό σκορ 7-1. Στον πρώτο αγώνα στη Σκωτία γνώρισε την ήττα με 1-0 αλλά στην Ολλανδία συνέτριψε τους Σκωτσέζους με 7-0.
Στη φάση των Play-offs της διοργάνωσης προκρίθηκε επί της Πορτογαλικής Ζιλ Βισέντε με δύο νίκες. Στον πρώτο αγώνα στο Afas Stadion κέρδισε με 4-0 και στον επαναληπτικό επικράτησε με 2-3. Με συνολικό σκορ 7-2 έφτασε στους ομίλους.

To AFAS Stadion
Από τη σεζόν 2006-2007 δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στο στάδιο AFAS, χωρητικότητας 19,500 θέσεων, στο οποίο μετακόμισε αφήνοντας το προηγούμενό της γήπεδο, Αλκμααρντερχόουτ.
Στα πλάνα της διοίκησης είναι η επέκταση του σταδίου στο άμεσο μέλλον με τη χωρητικότητα να αναμένεται να φτάσει στις 30,000 θέσεις.

Ο προπονητής
Προπονητής της ομάδας είναι ο κ. Πασκάλ Γένσεν ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αζέτ από τον Δεκέμβριο του 2020.
Σε 87 αγώνες οδήγησε την ομάδα του σε 52 νίκες, 13 ισοπαλίες και 22 ήττες έχοντας ποσοστό νικών 59,7%.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες
Peter Vindahl
Hobie Verhulst
Sem Westerveld

Αμυντικοί
Zinho Vanheusden
Pantelis Chatzidiakos
Bruno Martins Indi
Sam Beukema
Maxim Dekker
Mees de Wit
Milos Kerkez
Yukinari Sugawara
Aslak Fonn Witry

Μέσοι
Jordy Clasie
Peer Koopmeiners
Riechedly Bazoer
Tijjani Reijnders
Zico Buurmeester
Dani de Wit
Fedde de Jong
Jesper Karlsson
Mayckel Lahdo
Myron van Brederode
Hakon Evjen

Επιθετικοί
Vangelis Pavlidis
Jens Odgaard
Yusuf Barasi
Ernest Poku»

BANTOYZ:

«Στον Ε’ όμιλο του UEFA Europa Conference League κληρώθηκε ο Απόλλωνας εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τις ΑΖ Άλκμααρ, ΦΚ Βαντούζ και Ντνίπρο -1.

Αίσθηση σε όλη την Ευρώπη προκάλεσε η παρουσία της Βαντούζ η οποία είναι η πρώτη ομάδα του Λιχτενστάιν που συμμετέχει σε ευρωπαϊκό όμιλο!
Ιδρύθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1932 και πρόκειται για ποδοσφαιρικό σύλλογο που εδρεύει στην πρωτεύουσα του Λιχτενστάιν, το Βαντούζ. Είναι η πιο πετυχημένη ομάδα του Λιχτενστάιν, έχοντας κατακτήσει 48 κύπελλα Λιχτενστάιν, ενώ έχει τις περισσότερες συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από κάθε άλλο σύλλογο του μικρού πριγκιπάτου.

Τα χρώματα του συλλόγου είναι το κόκκινο και το μαύρο.
Παρά το γεγονός ότι η ομάδα εδρεύει στο Λιχτενστάιν, αγωνίζεται στη β’ κατηγορία Ελβετίας!
Η συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις προκύπτει από τις κατακτήσεις του τοπικού κυπέλλου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Champions League εκτός και αν κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελβετίας.
Ιστορικά η ψηλότερη θέση που κατέκτησε ποτέ ήταν 8η θέση στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας. Κατά κύριο λόγο αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Ελβετίας.
Σε ότι αφορά την Ευρώπη, μετρά 84 συμμετοχές έχοντας 23 νίκες, 19 ισοπαλίες και 42 ήττες.
Η πορεία της προς τους ομίλους του UEFA Europa Conference League
Το φετινό «θαύμα» της πρόκρισης στους ομίλους επιτεύχθηκε με τρεις συνεχόμενες προκρίσεις.
Η Βαντούζ ξεκίνησε το ευρωπαϊκό της οδοιπορικό από τον 2ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League και τη Σλοβενία. Πρώτο της «θύμα» ήταν η Κόπερ την οποία κέρδισε εκτός έδρας με 0-1 και έχασε με το ίδιο σκορ στην έδρα της. Πήρε ωστόσο την πρόκριση στην ημίωρη παράταση ισοφαρίζοντας σε 1-1 και με συνολικό σκορ 2-1 προκρίθηκε στον επόμενο γύρο.
Στην επόμενη φάση παρέμεινε αήττητη από την Κόνιασπορ στην έδρα της (1-1 τελικό σκορ) και στην Τουρκία επικράτησε με 2-4 πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα play-offs με συνολικό σκορ 5-3.
Το «θαύμα» ολοκληρώθηκε στην Αυστρία με αντίπαλο την Ραπίντ Βιέννης. Η ομάδα του Λιχτενστάιν παρέμεινε για ακόμη μια φορά αήττητη στην έδρα της (1-1 και πάλι) και πήγε εκτός έδρας για να προκριθεί! Και τα κατάφερε με «χρυσό» σκόρερ τον Cicek.

To Rheinpark Stadion

Το Rheinpark Stadion είναι το εθνικό στάδιο της χώρας και είναι χωρητικότητας 5,886 θέσεων.
Το γήπεδο άνοιξε τις πύλες του τον Ιούλιο του 1998.

Ο προπονητής

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ελβετός Αλεσάντρο Μαντζιαράτιο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βαντούζ από τον Δεκέμβριο του 2021.

Σε 32 αγώνες οδήγησε την ομάδα του σε 14 νίκες, 8 ισοπαλίες και 10 ήττες έχοντας ποσοστό νικών 43,7%.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες

Benjamin Büchel
Gion Chande
Gabriel Foser

Αμυντικοί

Arbenit Xhemajli
Anes Omerovic
Gabriel Isik
Fuad Rahimi
Kevin Iodice
Lars Traber
Cédric Gasser
Anthony Goelzer

Μέσοι

Sandro Wieser
Milan Gajic
Nicolas Hasler
Ryan Fosso
Dario Ulrich
Fabio Fehr
Merlin Hadzi
Joël Ris
Tunahan Cicek
Kristijan Dobras

Επιθετικοί
Dejan Djokic
Franklin Sasere
Manuel Sutter
Elmin Rastoder»

ΝΤΝΙΠΡΟ-1:

Στον Ε’ όμιλο του UEFA Europa Conference League κληρώθηκε ο Απόλλωνας εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τις ΑΖ Άλκμααρ, ΦΚ Βαντούζ και Ντνίπρο -1.

! Μετά το προφίλ των Αζέτ και Βαντούζ ακολουθεί η παρουσίαση της Ουκρανικής ομάδας, Ντνίπρο -1.

Ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 2017 και παρόλο που δεν αποτελεί επίσημα συνέχεια της ιστορικής FC Dnipro η οποία διαλύθηκε το 2019 για οικονομικούς λόγους, η Ντνίπρο -1, πήρε όλες τις υποδομές της διαλυμένης ομάδας.

Τα χρώματα του συλλόγου είναι το μπλε και το κίτρινο.

Η Ντνίπρο -1 άρχισε την σεζόν 2017-2018 τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις έχοντας δύο διαδοχικές ανόδους φτάνοντας στην 1η τη τάξει κατηγορία της Ουκρανίας την σεζόν 2019-2020 καταφέρνοντας και τις δύο φορές να τερματίζει στην 7η θέση.

Την περσινή σεζόν η ομάδα βρισκόταν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να πάρει θέση στα play-offs του UEFA Europa League.

Η φετινή της ευρωπαϊκή παρουσία ήταν πρώτη συμμετοχή στην σύντομη ιστορία της όπου αποκλείστηκε με δύο ήττες από την ΑΕΚ Λάρνακας.

Οι Ουκρανοί ηττήθηκαν στη Σλοβακία (ουδέτερο γήπεδο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία) με 1-2 και έχασαν εύκολα με 3-0 στην ΑΕΚ Αρένα στον επαναληπτικό.

To Dnipro Arena
To Dnipro Arena είναι η έδρα της ομάδας αλλά λόγω του πολέμου ο αγώνας μας θα πραγματοποιηθεί στην Košická futbalová aréna.

 fg

Ο προπονητής

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ολεκσάντρ Κούτσερ, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της από τον Ιούλιο του 2022 και έχει κοουτσάρει την ομάδα μόνο στα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ Λάρνακας.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες

Max Walef
Valeriy Yurchuk
Vladyslav Rybak

Αμυντικοί

Oleksandr Svatok
Volodymyr Adamyuk
Sergiy Loginov
Busanello
Sergiy Gorbunov
Valeriy Luchkevych
Emiliano Purita
Mykyta Kononov

Μέσοι

Eduard Sarapiy
Maksym Solovyov
Domingo Blanco
Oleksandr Pikhalyonok
Central Midfield
Igor Kogut
Ruslan Babenko
Oleksandr Belyaev
Valentyn Rubchynskyi
Volodymyr Tanchyk
Oleksiy Gutsulyak

Επιθετικοί
Wesley Braga
Oleksandr Nazarenko
Artem Dovbyk
Artem Gromov».