Το στοίχημα του Σωφρόνη, είναι να καταφέρει η ομάδα του να προσγειωθεί στην Κυπριακή πραγματικότητα.
Δύσκολο μεν, μετά τον αποκλεισμό, όμως θεωρείται υποχρέωση για τον Κύπριο προπονητή και τους παίκτες του να συγκεντρωθούν στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στο ματς της 1ης αγωνιστικής με την φιλόδοξη Πάφος FC στο ΓΣΠ.
Η επόμενη μέρα του αποκλεισμού, έφερε τους «γαλαζοκίτρινους» ξανά στον Αρχάγγελο με τους περισσότερους παίκτες να κάνουν αποθεραπεία και να επιστρέφουν την Πέμπτη σε φουλ ρυθμό προπόνησης.
Εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα είναι θετικά τα μηνύματα για τον Λάσα Ντβάλι. Ο Γεωργιανός αναμένεται να κάνει επίσημο ντεμπούτο αφού συμπλήρωσε ήδη ένα μήνα προπόνησης (ανακοινώθηκε 29 Ιουλίου)  και κρίνεται έτοιμος να βοηθήσει.


Τα ευχάριστα νέα έρχονται όμως από τον Γκεόργκι Κβιλιτάια. Εδώ και 10 μέρες είναι φουλ προπονημένος και απαλλαγμένος από κάθε ενόχληση.
Το πόσο έλειψε από την Ευρώπη, είναι καλά γνωστό. Αυτό που έχει πλέον σημασία, είναι να καταφέρει να μπει σιγά, σιγά στις επίσημες υποχρεώσεις και την Κυριακή θα είναι στην αποστολή με καλές πιθανότητες να αγωνιστεί, αν το απαιτήσει η εξέλιξη του ματς.
Επιστρέφει επίσης ο Χοσέ Κρέσπο που θα πάρει τη γνωστή του θεση στην άμυνα και ίσως μάλιστα να συνθέσει δίδυμο μαζί με τον Ντβάλι.