Η εισαγωγή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΠΟΑΣΟ).
Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΑΣΟ αναφέρει ότι για να επέλθει μείωση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στις χαμηλότερες ιεραρχικά κλίμακες δεν είναι σε καμία περίπτωση η λύση.
Αντιθέτως, προσθέτει, πιο δίκαιη κατανομή του εθνικού εισοδήματος και καλύτερο επίπεδο ζωής για τους εργαζόμενους θα επιφέρει η αύξηση των μισθών των «υπαμειβόμενων» εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Σημειώνει ακόμη ότι η “πολυσυζητημένη εισαγωγή του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, η οποία μπορεί να θεωρείται δεδομένη μέχρι τέλος του έτους, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση”.
“Δηλαδή, προς δίκαιους και αξιοπρεπείς μισθούς για εργασία στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα σε αυτούς που τους έχουν περισσότερο ανάγκη. Ως αποτέλεσμα, θα μειωθεί η διαφορά μεταξύ μερίδας των «χαμηλόμισθων» υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο τομέα και θα επέλθει μερική διόρθωση μέρους της ανισότητας που εντόπισε το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών” καταλήγει.