Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Γουέστ Χαμ (7/8, 18:30) στην 1η αγωνιστική της φετινής Premier League, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να αναφέρει στη συνέντευξη Τύπου πως για εκείνον δεν είναι προτεραιότητα το Τσάμπιονς Λιγκ.
«Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι είναι δικαιολογία, αλλά δεν είμαι εδώ για να κερδίσω το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ιδιοκτήτες δεν μου το ζήτησαν. Φυσικά και το θέλουν – και είμαι ο πρώτος που το θέλω. Αλλά είναι το ίδιο όπως και με την Μπάγερν και την Μπαρτσελόνα, όπου το κέρδισα δύο φορές.
Κάθε χρόνο θέλω να κερδίζω και τους τέσσερις τίτλους. Και αν είμαι προπονητής σε 30 ή 40 χρόνια, θα θέλω να κερδίζω το Τσάμπιονς Λιγκ κάθε σεζόν. Αλλά δεν ένιωσα αποτυχία τα δύο χρόνια στην Μπαρτσελόνα και τα τρία με την Μπάγερν όταν δεν κερδίζαμε.
Θέλουμε να το κερδίσουμε – αλλά ταυτόχρονα δεν είμαι ο κύριος του σύμπαντος. Προσπαθούμε να το κάνουμε. Ήμασταν πιο κοντά την περασμένη σεζόν και θα προσπαθήσουμε ξανά αυτή τη σεζόν. Αλλά γνωρίζω πόσο δύσκολοι είναι οι αντίπαλοι και πόσο δύσκολος ο ανταγωνισμός», δήλωσε ο Καταλανός στη συνέντευξη Τύπου.