Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος αποχαιρέτησε το απόγευμα της Παρασκευής (26/8) τους συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού και σήμερα πετάει για τη Λισαβόνα, ώστε να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Σπόρτινγκ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το deal θα φτάσει συνολικά τα 7,5 εκατ. ευρώ.
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος αποχαιρέτησε το απόγευμα της Παρασκευής (26/8) τους συμπαίκτες του και το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού σε ένα πολύ συγκινησιακό σκηνικό στο “Γ. Καλαφάτης” και σήμερα (27/8) πετάει για τη Λισαβόνα, ώστε να ολοκληρώσει και τυπικά τη μεταγραφή του στην Σπόρτινγκ.
Ο 21χρονος μέσος θα περάσει από τα καθιερωμένα ιατρικά τεστ κι ακολούθως θα υπογράψει -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των Πορτογάλων ρεπόρτερ- συμβόλαιο 4 ετών, κλειδώνοντας ένα μεγάλο deal που θα φτάσει συνολικά τα 7,5 εκατ. ευρώ.
Μία πραγματικά win-win μεταγραφή για όλες τις πλευρές που -ως γνωστόν- θα αποφέρει στον Παναθηναϊκό το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ και την ευκαιρία να διατηρήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης 30%.
Αντίστοιχα εξαιρετική είναι η συμφωνία και για την πλευρά του “Αλεξανδρό” (της δεύτερης ακριβότερης πώλησης του Παναθηναϊκού μετά τον Σισέ το 2011 (5,8 εκατ. ευρώ στη Λάτσιο)- ο οποίος θα καρπωθεί ένα εξαιρετικό συμβόλαιο με υπερδιπλάσιες απολαβές σε σχέση με αυτές που είχε στο “τριφύλλι” (190.000 ευρώ είχε στη σεζόν 2022/23).
Συγκεκριμένα -όπως αναφέρουν πηγές των Πορτογάλων- οι αποδοχές του Αλεξανδρόπουλου θα φτάσουν σε ετήσια βάση τις 500.000 ευρώ, μαζί με τα μπόνους συμμετοχών και στόχων. Με απλά λόγια στην τετραετία οι αποδοχές του (έως το 2026) μπορεί να αγγίξουν τα 2 εκατ. ευρώ.
Αν προστεθούν στα παραπάνω οι φόροι συμβολαίου και οι προμήθειες σε ατζέντηδες κλπ, το κόστος της συμφωνίας του Αλεξανδρόπουλου με την Σπόρτινγκ θα φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ και το σύνολο της μεταγραφής θα προσεγγίσει τα 7,5 εκατ. ευρώ.
Με τον Παναθηναϊκό να έχει μπροστά του την προοπτική για να εισπράξει κι άλλα χρήματα μελλοντικά, εφόσον μεταπωληθεί ο 21χρονος μέσος μέσα από μία αγορά που πάντα τραβάει πάνω της όλα τα κλαμπ των μεγάλων πρωταθλημάτων κι από μία ομάδα που ξέρει να πουλάει ακριβά.
Ήδη ο πορτογαλικός σύλλογος ετοιμάζει μία ρήτρα αποδέσμευσης (buy-out) 45 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιο που θα υπογράψει τις επόμενες ώρες ο Αλεξανδρόπουλος. Όσα χρήματα δηλαδή εισέπραξε πριν από 9 μέρες για την πώληση του 23χρονου Ματέους Νούνιες στη Γουλβς, ενός χαφ με πανομοιότυπα αγωνιστικά χαρακτηριστικά με αυτά του Έλληνα μέσου…