Η επανεκκίνηση της ποδοσφαιρικής δράσης στην Ουκρανία βρίσκει εμπόδια από τον μαινόμενο πόλεμο. Ο αγώνας της πρώτης κατηγορίας μεταξύ της Ρουκχ Λβιβ και της Μεταλίστ Χάρκιβ είχε μαραθώνια διάρκεια, καθώς οι σειρήνες για αεροπορικές επιδρομές από ρωσικά αεροσκάφη οδήγησαν σε συνεχείς διακοπές και τις αποστολές των ομάδων στα καταφύγια!
Λόγω συναγερμών για εναέρια επίθεση, ο αγώνας διήρκεσε 4 ώρες και 27 λεπτά, αντί για το κανονικό 90λεπτο. Η συνάντηση διεκόπη τρεις φορές απ’ τις σειρήνες και ενώ το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε στις 15:00 τοπική ώρα, το σφύριγμα της λήξης δόθηκε στις 19:27. Οι δύο ομάδες πέρασαν συνολικά 145 λεπτά σε καταφύγιο, χωρίς ωστόσο τελικά, να υπάρξει κάποιος βομβαρδισμός.
Η πόλη Λβιβ, που βρίσκεται στη δυτική Ουκρανία κι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής φιλοξενεί πολλούς πρόσφυγες, έχει υποστεί καταστροφικές αεροπορικές επιθέσεις τους τελευταίους μήνες. Η Ουκρανία γιόρτασε σήμερα την απόσχισή της από την ΕΣΣΔ το 1991 (Ημέρα της Ανεξαρτησίας) έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου.
Το πρωτάθλημα της Ουκρανίας επανεκκίνησε κεκλεισμένων των θυρών εχθές (23/8).