Μία Άρσεναλ βγαλμένη από τα όνειρα των μικρών της φίλων, έκανε την εμφάνισή της στο «Βιτάλιτι», με το 3/3 στο ξεκίνημα της Premier League να είναι γεγονός. Ακόμη και αν χρειάστηκε να περάσουν 18 χρόνια. Ακόμη και αν τότε συνέβη με τον Τιερί Ανρί και τον Ντένις Μπέργκαμπ και τώρα με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς και τον Μαρτίν Έντεγκααρντ!
Την πιο πειστική της εμφάνιση στη φετινή σεζόν, τουλάχιστον εκτός έδρας, πραγματοποίησε η Άρσεναλ απέναντι στη Μπόρνμουθ, με τους «κανονιέρηδες» να  επικρατούν με 3-0, έχοντας σε εξαιρετική ημέρα όλους όσους επιλέχθηκαν από τον Μικέλ Αρτέτα.
Ο Έντεγκααρντ άνοιξε το σκορ στο 5’, εν συνεχεία έκανε το 2-0, σκοράροντας για πρώτη φορά δύο γκολ στην καριέρα του με την Άρσεναλ και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γουίλιαμ Σαλιμπά, με το δεύτερο τέρμα του συνολικά σε ολόκληρη την επαγγελματική του πορεία.
Κάπως έτσι, οι Λονδρέζοι έφτασαν στο 3/3. Γιατί το αναφέρουμε σαν να μην είναι κάτι απλό; Διότι δεν είναι, αν αναλογιστεί κανείς πως η τελευταία φορά που ξεκίνησαν έτσι σε μία σεζόν, έλαβε χώρα πριν από 18 χρόνια.
Την αγωνιστική περίοδο 2004-05. Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, δίχως να ηττηθούν. Ξεκίνησαν με 3/3, αυτό έγινε 5/5 και η πρώτη «γκέλα», πραγματοποιήθηκε στην 6η αγωνιστική, στο 2-2 με τη Μπόλτον στο «Χάιμπουρι».
Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως η Άρσεναλ τότε είχε πετύχει 12 γκολ. Τώρα, έχει πανηγυρίσει τρία λιγότερα, αλλά έχει δεχθεί και μόλις δύο, εν αντιθέσει με τότε, που είχε παραβιαστεί η εστία της σε πέντε περιπτώσεις.
Για την ιστορία πάντως, το 5/5 φέτος είναι εφικτό, καθώς ακολουθούν δύο εντός έδρας ματς με Μπόρνμουθ και Άστον Βίλα, προτού η Άρσεναλ μεταβεί στο «Όλντ Τράφορντ», για το ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!