Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (20.00, Cosmote Sport 1) τον Απόλλωνα Λεμεσού και θέλει το θετικό αποτέλεσμα για να μπει σε θέση οδηγού για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.
Ο τελικός απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας είχε αίσιο τέλος για τον Ολυμπιακό, που τώρα απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού παίζει τα ρέστα του για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και να σώσει ό,τι μπορεί στην ευρωπαϊκή χρονιά, μετά τον αποκλεισμό από το Champions League.
Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των play off, αντιμετωπίζουν απόψε (20.00, Cosmote Sport 1),  στο ΓΣΠ την Κυπριακή ομάδα, και ψάχνουν την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη για τη φετινή σεζόν (μετράνε τρεις ισοπαλίες και μία ήττα μέχρι στιγμής), για να μπουν σε θέση οδηγού για την πρόκριση.
Στο πλευρό τους θα έχουν 2.000 φιλάθλους που εξαφάνισαν τα εισιτήρια που πήρε η ομάδα αλλά και δύο νέα αποκτήματα της μεταγραφικής περιόδου, τον Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε και τον Χουάνγκ Ιν Μπεόμ που τέθηκαν στη διάθεση του Κάρλος Κορμπεράν και είναι στην αποστολή, σε αντίθεση με τον Μαντί Καμαρά που αποκλείστηκε.
Ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του να είναι επιθετικοί αλλά να έχουν παράλληλα, οργανωμένη και δυνατή άμυνα. Η τελευταία να σημειωθεί ότι έχει παραβιαστεί και στα τέσσερα ευρωπαϊκά φετινά παιχνίδια (πέντε γκολ από τη Μακάμπι Χάιφα, τρία από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, συμπεριλαμβανομένης της παράτασης στο δεύτερο παιχνίδι).
«Το ποδόσφαιρο δεν έχει να κάνει με τα μαθηματικά, δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τις πιθανότητες. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι ικανός να διατηρήσει ένα δυνατό επίπεδο απόδοσης. Έχουμε νοοτροπία νικητή, είμαστε μεγάλη ομάδα. Πρέπει να έχουμε υψηλή απόδοση για να πετύχουμε τον στόχο μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» που έχει μεν στη διάθεση του τον Μασούρα που τις τελευταίες ημέρες αντιμετώπισε ορισμένες ενοχλήσεις αλλά φαίνεται ότι τις ξεπέρασε.
«Μετά τον αγώνα με την Μακάμπι κάναμε πολλές αλλαγές. Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα. Έχουν αλλάξει πολλά. Έχουμε έρθει εδώ με νέα στρατηγική. Έχουμε δουλέψει πολύ και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Πρέπει να τα δώσουμε όλα. Να παλέψουμε στον αγωνιστικό χώρο και να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι» δήλωσε ο Πιέρ Κουντέ.

Η 11άδα
Σε ότι αφορά το αρχικό σχήμα: το πιθανότερο είναι ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά να ξεκινήσει με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με τετράδα στην άμυνα τους Αβιλα, Ρέαμπτσιουκ στα άκρα και Μπα, Σισέ στο κέντρο της άμυνας, με τους Κούντε και Εμβιλά στα χαφ. Ραντζέλοβιτς, Ζινκερνάγκελ και Μασούρας θα αποτελούν, κατά πάσα πιθανότητα την τριάδα πίσω από τον κλασσικό επιθετικό που θα είναι ο Ελ Αραμπί.