Ο Απόλλωνας παρουσίασε τον Νταβίντ Καταλά, ο οποίος δήλωσε έτοιμος γι’ αυτή την πρόκληση ενώ ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης ανέλυσε τους λόγους της πρόσληψης του Ισπανού προπονητή.

ΝΙΚΟΣ ΚΙΡΖΗΣ: «Αποφασίσαμε πως μετά την λύση της συνεργασίας με τον κ. Τσόρνιγκερ, ο καταλληλότερος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία είναι ο Νταβίντ Καταλά. Οι λόγοι που μας ώθησαν ως διοίκηση να αναλάβει ο Καταλά είναι πως πιστεύει πολύ στον Απόλλωνα και μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι νεαρός και φιλόδοξος προπονητής. Αυτή η δίψα για επιτυχία θέλουμε να την μεταφέρει στην ομάδα μας για να έρθουν καινούργιες επιτυχίες.
Μας άρεσε πολύ το ποδόσφαιρο που έπαιζε πέρυσι η ΑΕΚ επί εποχής του, κάτι που πεθυμήσαμε στον Απόλλωνα. Όχι μόνο να κερδίζουμε  βαθμούς αλλά να παρουσιάζουμε καλό ποδόσφαιρο. Δεν είναι εύκολο το έργο του αλλά ξέρει ότι έχει τις καλύτερες συνθήκες για να πετύχει. Ένα ποιοτικό ρόστερ, ένα πολύ καλό προπονητικό κέντρο και θα είναι τυχερός καθώς θα είναι ο νέος προπονητής που θα οδηγήσει την ομάδα στο νέο γήπεδο. Υπάρχουν όλες οι προοπτικές για να πετύχουμε και φέτος τους στόχους μας».

Αν θα γίνουν αλλαγές στο ρόστερ: «Αν θα κάναμε δεύτερο προγραμματισμό, δεν θα ήταν εδώ αυτός ο προπονητής. Αν έπρεπε να κάνουμε 6-7 αλλαγές, τότε ούτε εγώ ούτε ο προπονητής θα ήταν εδώ. Η ομάδα κέρδισε πέρυσι το πρωτάθλημα. Αν θέλαμε 15 ποδοσφαιριστές κάθε χρόνο, σημαίνει ότι κάτι κάναμε λάθος. Το θέμα είναι να κάνεις σωστές μεταγραφές, όχι πολλές μεταγραφές».

Αν πιστεύει ότι με τον ερχομό του Καταλά θα μπορέσει να συνδυάσει το καλό ποδόσφαιρο με την κατάκτηση του τίτλου: «Δεν μπορεί μια ομάδα να κάνει τα πάντα σε μία νύχτα. Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Θέλουμε να διατηρήσουμε το στέμμα του πρωταθλητή αλλά θέλουμε να βλέπουμε και καλό ποδόσφαιρο. Θα έχουμε πέραν των 50 παιχνιδιών φέτος, θα υπάρχουν παιχνίδια που θα πρέπει να παίρνουμε το αποτέλεσμα».

ΝΤΑΒΙΝΤ ΚΑΤΑΛΑ: «Αντιλαμβάνομαι την τιμή να είμαι ο νέος προπονητής του Απόλλωνα αλλά και την ευθύνη. Προέρχεται από μια πολύ πετυχημένη χρονιά, ξέρω τις προσδοκίες των οπαδών και τα δεδομένα με το νέο γήπεδο.  Δεν φοβάμαι, είμαι έτοιμος για να ανταπεξέλθω. Πιστεύω πολύ στο πλάνο που μου παρουσιάστηκε. Σέβομαι τους προπονητές που πέρασαν προηγουμένως και κυρίως τον προηγούμενο προπονητή, αλλά πιστεύω ότι είμαι ο κατάλληλος για να συνεχίσω τη δουλειά. Είμαι έτοιμος γι’ αυτή την πρόκληση».

Για το ρόστερ: «Στην παρούσα φάση δεν είναι πρέπον να μιλήσω για αδυναμίες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου και τώρα πρέπει να δουλέψουμε. Μπορώ να εγγυηθώ ότι θα δώσουμε τα πάντα, με σκληρή δουλειά, για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για μας. Ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή και ίσως άλλαξε λίγο η κατάσταση. Δεν μας φοβίζει, θα παλέψουμε. Περιμένουμε δύο δύσκολους αγώνες και θα προσπαθήσουμε για την πρόκριση».

Τι θα κρατήσει και τι θα αλλάξει: «Σίγουρα υπάρχουν κάποια σημεία που θέλω να αλλάξω και να φέρω δικές μου ιδέες. Αυτό που ξεχώρισα είναι η ομαδικότητα, τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια και θέλω να το κρατήσουν. Να κρατήσουμε τα καλά της περσινής σεζόν με τα νέα στοιχεία που θέλουμε να προσθέσουμε. Δεν είμαστε εδώ για να σβήσουμε ότι έγινε στο παρελθόν αλλά να δουλέψουμε στην ομάδα και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».