Ο απίθανος Ζεσούς, η… τελευταία Γιουνάιτεντ, η 12η Λίβερπουλ και η διαστημική Σίτι!

Τι μπορεί να πρώτο-σχολιάσει κανείς για αυτό το πρωτάθλημα; Πόσο δύσκολο είναι να βάλεις το μυαλό σου σε μία τάξη, μετά το πέρας μίας αγωνιστικής που περιλάμβανε τόσα πολλά; Ποια είναι αυτά; Το 2/2 της Μάντσεστερ Σίτι και της Άρσεναλ, το γεγονός πως η Λίβερπουλ δεν κέρδισε και πάλι, το ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και όσα έγιναν στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, ανάμεσα στην Τσέλσι και την Τότεναμ.
Παράλληλα, αήττητη συνεχίζει η Μπράιτον με τη Νιούκαστλ, την ώρα που ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει καταφέρει να πετύχει 3 γκολ στην σεζόν, είναι ο Ροντρίγκο της Λιντς, με την ομάδα του να έχει ως απολογισμό τέσσερις βαθμούς από τους έξι που ήταν διαθέσιμους.
Πάμε να δούμε συνοπτικά όσα κρατάμε, με την κόκκινη κάρτα του Νούνιες φυσικά να είναι… ιστορική:
-Η Μάντσεστερ Σίτι επικρατεί με 4-0 της Μπόρνμουθ, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να μην σκοράρει και τους «γύρω του» να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Νορβηγός μάλιστα, ολοκληρώνει μόλις δύο πάσες στα 70+ λεπτά που αγωνίστηκε. Αυτή της σέντρας, για να ξεκινήσει το ματς και την ασίστ στο γκολ του Ντε Μπρόινε.
-Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι η μόνη, μαζί με τη Νιούκαστλ, που δεν έχουν δεχθεί γκολ στα 180 λεπτά που έχουν παρέλθει. Μαντέψτε ποια ομάδα αντιμετωπίζει η Μάντσεστερ Σίτι στην 3η στροφή της Premier League…
-Ακολουθεί η Άρσεναλ. Δέχθηκε δύο γκολ από την Λέστερ, δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ και με ηγέτη της τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, ξεκινά με 2/2, για πρώτη φορά μετά από μία διετία. Δεν έχει κάνει ποτέ το απόλυτο (3/3) στο ξεκίνημα, υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτέτα και στην 3η αγωνιστική συναντά τη Μπόρνμουθ, κόντρα στην οποία μετρά δύο «διπλά» στις τρεις τελευταίες συναντήσεις τους.
-Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Άρσεναλ, με δύο γκολ και δύο ασίστ στο εντός έδρας ντεμπούτο του και ο πρώτος που έχει συμμετοχή με αυτόν τον τρόπο, σε ματς της ομάδας του μετά τον Θίο Γουόλκοτ, 12 χρόνια μετά την τελευταία φορά.
-Η Λέστερ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει κάνει μεταγραφές, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται πάνω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην βαθμολογία, έχοντας πετύχει και 3 γκολ περισσότερα από αυτήν, ενώ έχει παίξει στο «Έμιρεϊτς».
-Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινά με 0/2 και ο Έρικ Τεν Χαγκ γίνεται ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της, που βιώνει κάτι τέτοιο μετά από 101 χρόνια. Παράλληλα, οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται με 4-0 πίσω στο ημίχρονο εκτός έδρας, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
-Δύο από τις πιο «βαριές» ήττες του έχει βιώσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το Μπράιτον – Γιουνάιτεντ 4-0 και την ήττα από τη Μπρέντφορντ με το ίδιο σκορ. Την ίδια ώρα, η ομάδα του μετρά έξι συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, για πρώτη φορά μετά το 1937.
-Η τελευταία νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα ήρθε απέναντι στη… Μπρέντφορντ με 3-0. Από την άλλη, οι «μέλισσες» πραγματοποιούν μία ακόμη νίκη κόντρα σε σύλλογο του Big 6, τον Αύγουστο, έχοντας κερδίσει την Άρσεναλ, πέρυσι, στις 13 Αυγούστου, στην επιστροφή τους στη μεγάλη κατηγορία, μετά από 74 χρόνια. Για την ομάδα του Τόμας Φρανκ λοιπόν, το 13 είναι… γούρικο.
-Μπράιτον και Νιούκαστλ παρέμειναν αήττητες στο ξεκίνημα της σεζόν, με την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ να σπαταλά τεράστιες ευκαιρίες, αλλά να μην επικρατεί, εξαιτίας του εξαιρετικού Νικ Πόουπ. Δεν έχει δεχθεί γκολ σε κανονική ροή αγώνα η Μπράιτον από… πέρυσι, θέλει να διατηρήσει το «μηδέν» η Νιούκαστλ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, για πρώτη φορά μετά το 2005!
-Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος είναι ο Ροντρίγκο, μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ ως τώρα έχει ο Γκαμπριέλ Ζεσούς. Παράλληλα, στην ισοπαλία της Λιντς με την Σαουθάμπτον, ο Αρίμπο πέτυχε το παρθενικό του γκολ στην Premier League και ο Γουόκερ Πίτερς έσωσε τον βαθμό για τους «αγίους».
-Τρομερό ήταν το ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Τότεναμ. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στο ματς, περισσότερα γκολ (2), από όσα είχαν πετύχει αθροιστικά στα 7 τελευταία τους ματς απέναντι στους «μπλε». Τον βαθμό έσωσε ο Χάρι Κέιν, που παρόλο που δεν συνεργάστηκε και πάλι με τον Σον, έγινε ο 4ος σκόρερ στην ιστορία της Premier League.
-Η Τσέλσι είναι η μοναδική ομάδα από το Big 6 που δεν έχει δεχθεί γκολ από τους Σον και Κέιν, σε συνεργασία των δυο τους, σε 12 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, είδε τον Κουλιμπαλί να γίνεται ο 2ος Σενεγαλέζος στην ιστορία της που σκοράρει για χάρη της, μετά τον Ντεμπά Μπα και τον Μαρκ Κουκουρέγια να μοιράζει ασίστ στο ντεμπούτο του στην βασική ενδεκάδα.
-Πρωτοφανείς οι εικόνες ανάμεσα σε Τόμας Τούχελ και Αντόνιο Κόντε. Θύμισε κάτι από το Τσέλσι – Άρσεναλ, 2014, μεταξύ Ζοσέ Μουρίνιο και Αρσέν Βενγκέρ. Όπως και να έχει, το πρώτο ντέρμπι της σεζόν έληξε ισόπαλο.
-Την πρώτη της νίκη στη Premier League μετά από 23 χρόνια πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ, στο 200ο της παιχνίδι στην κορυφαία κατηγορία, από το 1992 και έπειτα. Το πρώτο ήταν μία νίκη επί της Λίβερπουλ με 1-0, το 199ο η επικράτηση με τη Λέστερ με 1-0 και το 200ο, το τρίποντο επί της Γουέστ Χαμ, που ξεκίνησε με 0/2. MVP ο Ντιν Χέντερσον με τις αποκρούσεις του, στις εξέδρες ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
-Όσο καλός ήταν ο Ντιν Χέντερσον στην αναμέτρηση της Νότιγχαμ Φόρεστ, άλλο τόσο κομβικός αποδείχθηκε και ο Ζοσέ Σα στο ματς του «Μολινό», με τη Γουλβς να αντιμετωπίζει την Φούλαμ. Αμφότερες μπορούσαν να πάρουν το ματς, αλλά ο Πορτογάλος έγινε η αιτία να χάσει πέναλτι ο Μίτροβιτς, για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2021.
-Αφήσαμε τη Λίβερπουλ για το τέλος. Πρώτη φορά που ξεκινά με 0/2 υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ και 5η σερί αγωνιστική που μένει πίσω στο σκορ, δίχως να έχει εν τέλει ηττηθεί σε κάποιο παιχνίδι της. Είναι η πρώτη που επαναλαμβάνει το κατόρθωμα της Έβερτον, μετά από μία δεκαετία, με άμεση συνέπεια να βρίσκεται στο -4 από τη Μάντσεστερ Σίτι, μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.
-Για τον Ντάργουϊν Νούνιες θα γίνει ξεχωριστή αναφορά στο κείμενο που… έπεται. Όσον αφορά την Λίβερπουλ, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο για 2η φορά φέτος. Μία περισσότερη από όσες βρέθηκε σε ολόκληρη την περσινή χρονιά!
-Εξαιρετική ήταν η Κρίσταλ Πάλας, που περιόρισε τον Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος δεν σκόραρε για 6η σερί σεζόν στη 2η αγωνιστική, ενώ είχε βρει δίχτυα στην πρεμιέρα. Πρώτος βαθμός στην σεζόν, βγήκε το δύσκολο πρόγραμμα, υποδέχεται την Άστον Βίλα στο «Σέλχαρστ Παρκ», έχοντας κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα τελευταία.
-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, συναντούν η μία την άλλη στην 3η αγωνιστική της Premier League, ξεκινώντας από την 20η και την 12η θέση αντίστοιχα. Ακραίο…
-Σημαντική νίκη πέτυχε η Άστον Βίλα απέναντι στην Έβερτον, με την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ να ξεκινά με 0/2 και χωρίς γκολ στην πρώτη αγωνιστική και στο πρώτο μέρος της 2ης αγωνιστικής, για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια. Εν τέλει, τα «ζαχαρωτά» ηττήθηκαν, με τον Γουότκινς να καταγράφει δύο ασίστ στο ίδιο ματς. Στην πρώτη περίπτωση, ήταν η 8η τελική του πάσα με τους «χωριάτες» και το 8ο γκολ του Ινγκς με την φανέλα τους!

Ακολουθήστε το Balla στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Τα συλλυπητήρια του ΑΠΟΕΛ στον Κρέσπο για τον χαμό του πατέρα του!

Το ΑΠΟΕΛ με ανακοίνωση του ενημερώνει για τον ποδοσφαιριστή...

Λαρεντζάκης: «Δείξαμε χαρακτήρα, ήταν κλειδί η άμυνά μας»

Στο αμυντικό στοιχείο που έδειξε ο Ολυμπιακός, ιδίως στο...

Μπαρτζώκας: «Κυριαρχήσαμε στην άμυνα, πολύ σημαντική νίκη για τα playoffs»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του τόνισε ότι Ολυμπιακός...

Ο Ολυμπιακός θα καλύψει τη ρήτρα (17,5. εκατ.) του Κάρμο!

Ο Ολυμπιακός θα καλύψει τη ρήτρα αγοράς του Νταβίντ...

Βαθμολογία/Πρόγραμμα EuroLeague: Ο…σκληρός Ολυμπιακός συνεχίζει για το όνειρο της 4άδας!

Απίθανο διπλό στο Βελιγράδι για τον Ολυμπιακό, που λύγισε...

Η Μονακό καρδιοχτύπησε αλλά πέρασε από τη Λυών με κομβικούς Τζέιμς και Οκόμπο!

Η Μονακό δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε με νίκη από τη...

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη!

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς...

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι, με επική ανατροπή στην 4η περίοδο!

Όλα έμοιαζαν εναντίον του, όμως ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα...

«Κλείνει» Μπάιερ η Λεβερκούζεν για τη θέση του Μπονιφάς!

Η Νιούκαστλ μπήκε δυναμικά, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, στη...

Η Εφές άλωσε την έδρα της Μπασκόνια με σαρωτικούς Λάρκιν – Κλάιμπερν!

Μεγάλο διπλό με 97-76 πέτυχε η Εφές κόντρα στην...

Άνετο πέρασμα για Μπαρτσελόνα στο Μόναχο και σταθερά σε τροχιά τετράδας!

Η Μπαρτσελόνα πέρασε άνετα από το Μόναχο επικρατώντας τη...

Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων!

Με ν/σ που ψήφισε το απόγευμα η Ολομέλεια καταργείται...

Συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία!

Κακοποιοί απειλούσαν τις τελευταίες μέρες τον Ανχελ Ντι Μαρία...

Premier League: Τα ball boys θα σταματήσουν να δίνουν την μπάλα στους παίκτες

Σε μια σημαντική αλλαγή αναμένεται να προχωρήσει η Premier League....

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ…

Ο Νικόλας Καρασαμάνης και η σύζυγος του. Ευτυχισμένοι και...

Ο ΚΟΟΥΤΣ…

Ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, αξιοποίησε ιδανικά το πολύ καλό ρόστερ...

Στην «Stark Arena» για το Παρτίζαν-Ολυμπιακός οι Ντίνο Ράτζα και Τόνι Κούκοτς!

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην «καυτή» ατμόσφαιρα της «Stark Arena» κόντρα στην Παρτίζαν,...

ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ…

Ο Τσακανιάς μαζί με το Χατζηγεωργίου παρέλαβαν το τρόπαιο...

ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ!

Αυτή είναι η ΑΕΛ στο Φούτσαλ!

Η απονομή και τα πανηγύρια μετά την κατάκτηση του κυπέλλου στην ΑΕΛ! (ΦΩΤΟΣ)

Η ΑΕΛ κατέκτησε το Κύπελλο μετά την άνετη επικράτηση...

ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ!

Ο Φαμπρίτσιο ήταν η ηγετική μορφή για να κατακτήσει...

«Αυτό θα πάθει το ΑΠΟΕΛ, αν πέσει από την κορυφή…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το είπε ξανά ο Κώστας Μαλέκος, αυτή τη φορά...

Επιστολή από την μητέρα της Μαριλένας -«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα»

Επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Δικαιοσύνης...

ΚΑΡΑΣΑΜΑΝΗΣ: «Είναι ονειρική σεζόν… αφιερωμένο στον κόσμο»!

Αυτά δήλωσε μετά και την κατάκτηση του κυπέλλου ο...

Αλύγιστη η Ζάλγκιρις συνεχίζει απτόητη στο δρόμο για το play-in!

Με τον Κίναν Έβανς σε ρόλο πρωταγωνιστή, η Ζάλγκιρις...

ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ η ΑΕΛ! (ΦΩΤΟΣ)

Η ΑΕΛ νίκησε στο Αθλητικό κέντρο Κίτιον την ΑΕΚ...

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ!

Αυτοί είναι οι φουτσαλιστές της ΑΕΛ. Οι κορυφαίοι την...

«Αυτό θα πω αν κάνει…διπλό το ΑΠΟΕΛ»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κώστας Μαλέκος στο 110ο επεισόδιο της εκπομπής «Balla...

Μπουχαλάκης: «Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τον πόνο και τα συναισθήματά μας»

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μοιράστηκε τα συναισθήματά του και τις σκέψεις του...

Πόσο αλλάζει από την ήττα της 27ης Ιανουαρίου;

Πανέτοιμη για να υποδεχθεί την Πάφος FC μαζί με...

Το νέο…παιχνίδι του Ρονάλντο αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Αλ Νασρ, Κριστιάνο Ρονάλντο,...

Θρήνος σε Λίβερπουλ και Φόρεστ: Απεβίωσε ο Λάρι Λόιντ!

Ο… big Larry δεν είναι πια εδώ. Ο παλαίμαχος...

«Παίζει» και ανακοίνωση έκπληξη την Παρασκευή; (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΕΚ)

Αυτό που απασχολεί (κυρίως) είναι η έκβαση που θα...

Ατομικό για Μπάμπα στον ΠΑΟΚ, αμφίβολος για Παναθηναϊκό!

Η τακτική προσέγγιση από τον Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει του...

Από το ναδίρ (ίσως) στο ζενίθ σε… 147 μέρες!

Στις 5 Νοεμβρίου 2023 η ΑΕΚ έχανε από το...

ΠτΔ: «Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»

Η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την...

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΣ…

Μήνυμα ετοιμότητας από τον Πίριτς. Θα είναι στα δοκάρια...

Ο Μιλουτίνοβ ταξίδεψε μόνος του στο Βελιγράδι για να σταθεί στο πλευρό του Ολυμπιακού!

Στη Σταρκ Αρένα ο Νικόλα Μιλουτίνοβ, που ταξίδεψε από...

Ώρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών…

Η σύγκληση άτυπης γενικής συνέλευσης καταδεικνύει με τον πλέον...

Στο νοσοκομείο ο Τεόντοσιτς – Χάνει το ματς με Ρεάλ Μαδρίτης!

Πρόβλημα από το πουθενά για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ενόψει του εκτός...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το συμβόλαιο του Ντβάλι με το ΑΠΟΕΛ…

Είναι δεδομένο, ότι η αξία του Λάσα Ντβάλι θα...

ΧΡΗΜΑ-ΑΠΟΕΛ

Ο Μπέλετς, ο Ντβάλι και ο Κβιλιτάια πάνε στην...

«Έπαιρναν τα μισά χρήματα από τον Τιμούρ…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, στην κουβέντα για τον Τιμούρ Κετσπάγια...

ΠΟΥΡΣΑΪΤΙΔΗΣ: «Διαφωνώ με τον Τιμούρ, ιδανική περίπτωση ο Γιοβάνοβιτς…»

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0...

Συμφωνία με Κατσαντώνη για τα επόμενα τρία χρόνια! (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Ο…κύβος ερρίφθη. Η Καρμιώτισσα έδωσε τα χέρια με τον...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Οι αυξήσεις θα οδηγήσουν σε άνοδο της βενζίνης κοντά...

«Παίζει» και ανακοίνωση έκπληξη την Παρασκευή; (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΕΚ)

Αυτό που απασχολεί (κυρίως) είναι η έκβαση που θα...

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ο Κεραυνός! (ΦΩΤΟΣ)

Στη 12η κατάκτηση κυπέλλου της ιστορίας του, έφθασε ο Κεραυνός,...

ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ η ΑΕΛ! (ΦΩΤΟΣ)

Η ΑΕΛ νίκησε στο Αθλητικό κέντρο Κίτιον την ΑΕΚ...

INSTAGRAM