Διαβάστε το πλήρες αγωνιστικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από τον ρεπόρτερ των ερυθρολεύκων Κώστα Νικολακόπουλο.
Αυτά πρέπει να γνωρίζει ο Απόλλωνας ενόψει και της πρώτης μεταξύ τους αναμέτρησης.
•Ο Ολυμπιακός είχε 55 λεπτά σχετικά καλού ποδοσφαίρου στην Μπρατισλάβα, ένα 40λεπτο κακού ποδοσφαίρου και μία παράταση με μέτρια εικόνα.
Ανεξάρτητα, όμως, από την καθαρά αγωνιστική εικόνα του, υπήρξε μία παράμετρος που δεν μπορεί να αγνοηθεί κι έχει να κάνει με την καλή νοοτροπία που έβγαλαν αρκετοί παίκτες του, που είχαν η, παρουσίασαν μέσα στο παιχνίδι προβλήματα τραυματισμών.
•Έχει ήδη γραφτεί για τον Μασούρα που με ενοχλήσεις έβγαλε δύο ώρες παιχνίδι και είχε το κουράγιο να εκτελέσει και πέναλτι-πέρυσι με τη Λούντογκορετς ήταν πάλι στους πέντε που είχαν οριστεί να σουτάρουν από την άσπρη βούλα, αλλά δεν πρόλαβε, αφού ο Ολυμπιακός έχασε πριν καν εκτελέσουν οι δύο τελευταίοι παίκτες του!
•Είναι, όμως, κι άλλοι παίκτες που έσφιξαν τα δόντια και έπαιξαν με προβλήματα την Πέμπτη στην Σλοβακία.
Ο Ραντζέλοβιτς, που είχε και πόνους στην κοιλιά επί 48 ώρες, ήταν τραυματίας από το 20ο λεπτό περίπου από μία κλοτσιά που έφαγε, αλλά άντεξε έως το 79’, δίνοντας μεγάλες μάχες, ειδικά στο α’ ημίχρονο.

Ολυμπιακός: Η νοοτροπία και το ευχάριστο μήνυμα

•Ο Εμβιλά τραυματίστηκε στο 43’ σε μία φάση που πολλοί πίστεψαν ότι θα έβγαινε νοκ άουτ, όμως συνέχισε ως το 120 και ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας.
•Ο (πολύ σταθερός) Μπα είχε ενοχλήσεις αρκετά νωρίτερα από το 85ο λεπτό, όταν και έγινε αλλαγή.
Ο Τικίνιο έπαιξε 10 λεπτά με θλάση, μέχρι που έγινε αλλαγή με την έναρξη της παράτασης κι ενώ ήξερε ότι την επομένη του αγώνα δεν θα ανήκε στον Ολυμπιακό, αλλά στην Μποταφόγκο.
•Ο Μανωλάς μπήκε στο 79’ έχοντας ελάχιστο χρόνο ετοιμότητας, καθότι προέρχονταν από τραυματισμό. Και όσο έπαιξε, ήταν «σκύλος».
Η νοοτροπία αυτών των πέντε-έξι παικτών, να ξεπεράσουν κατά κάποιο τρόπο τους εαυτούς τους λόγω προβλημάτων τραυματισμών, ήταν ξεκάθαρα ένα από τα πιο ευχάριστα μηνύματα του Ολυμπιακού στη ρεβάνς με την πρωταθλήτρια Σλοβακίας.
•Γιατί μόνο με τέτοια διάθεση και αποφασιστικότητα μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει μπροστά.