Το ταξίδι στο Καζακστάν δεν περιλάμβανε τον πρόεδρό του, το αντίστοιχο στη Σουηδία δεν θα περιλαμβάνει τον προπονητή του. Η ασθένεια του Σωφρόνη τον αφήνει στην Κύπρο κι αυτή η απρόσμενη απουσία θα καλυφθεί από το βοηθό του, Μάκη Σεργίδη. Για οποιαδήποτε ομάδα είναι απώλεια να μην έχει στον πάγκο τον προπονητή της, ωστόσο στο ΑΠΟΕΛ εμπιστεύονται τον Μάκη ευελπιστώντας ότι η ομάδα δεν θα επηρεαστεί.
Για τη ρεβάνς με την Κιζιλζάρ είχαν διευθετηθεί δύο προπονήσεις στο Central Park Futsal, προκειμένου να προσαρμοστούν όσο γίνεται περισσότερο οι ποδοσφαιριστές στον πλαστικό χλοοτάπητα, ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί για το πρώτο ματς με την Τζουργκάρντεν.
Οι ποδοσφαιριστές επανήλθαν σήμερα Σάββατο στις προπονήσεις κάνοντας αποθεραπεία. Την Κυριακή θα γίνει προπόνηση στον Αρχάγγελο και τη Δευτέρα η αποστολή θα αναχωρήσει για την Σουηδία, όπου θα προπονηθεί σε γήπεδο με συνθετικό χλοοτάπητα –την Τρίτη στις 18:45 στο στάδιο «Tele2 Arena», όπως προνοούν οι κανονισμοί.
Απ’ εκεί και πέρα, η λίστα που κατατέθηκε στην ΟΥΕΦΑ, «δηλώνει» την ανετοιμότητα των Ντβάλι και Κβιλιτάια, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί στον απόλυτο βαθμό για την περίπτωση του Μάγκλιτσα, ο οποίος επίσης «κόπηκε» για τα ματς με την Τζουργκάρντεν. Θυμίζουμε ότι είναι εκτός πλάνων για τον αγώνα στη Σουηδία ο Σαρφό, ενώ σε ψηλότερο βαθμό ετοιμότητας θα βρίσκονται οι Βιγιαφάνιες, Μπλουμ και Νταουσβίλι.

Ανδρέας Βεντούρης