Η πρώτη ευκαιρία για εξασφάλιση της παρουσίας σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης είχε χαθεί για την ΑΕΚ κόντρα στη Μίντζιλαντ, αλλά απέναντι στην Παρτίζαν έχει την δεύτερη. Σε περίπτωση λοιπόν που προσπεράσει το εμπόδιο της σέρβικης ομάδας και προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League, τότε θα εξασφαλίσει αυτομάτως την παρουσία της στους ομίλους του Europa Conference League.
Αυτό σημαίνει πως εξασφαλίζει ταυτοχρόνως το μπόνους των €2.940.000 κι απ’ εκεί και πέρα, θα διεκδικήσει κόντρα στην ουκρανική Ντνίπρο τα €3.630.000 που αποφέρει το μπόνους της εισόδου στους ομίλους του Europa League. Εννοείται βεβαίως ότι τα έσοδα είναι μεγαλύτερα, αν ληφθεί υπόψη το κέρδος από τους βαθμούς, τα εισιτήρια, το market pool και πάει λέγοντας…
Η αποστολή της ΑΕΚ βρίσκεται στο Βελιγράδι από το απόγευμα κι αύριο Τετάρτη, θα προπονηθεί στο «Partizan Stadium» στις 20:30. Μία ώρα προηγουμένως, θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα, στην παρουσία ενός ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αποστολή θα επιστρέψει στην Κύπρο μετά το παιχνίδι.
Εκτός πλάνων είναι οι Άνχελ Γκαρσία και Κύπρος Χριστοφόρου.

Ανδρέας Βεντούρης