Έβγαλε πικρία ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ για τα όσα λέχθηκαν μετά την ήττα από την Μακάμπι Χάιφα στο πρώτο ματς…
«Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση. Διαβάζω ήδη τους αυριανούς τίτλους στα πρωτοσέλιδα… Αν, αν, αν… Οι παίκτες μας έκαναν μία τρομερή εμφάνιση, σίγουρα κάναμε λάθη αλλά σε τέτοιο επίπεδο όπως πιστεύει ότι είναι αλάνθαστος, απλά δεν καταλαβαίνει τι λέει.
Δεν έδειξαν τον ανάλογο σεβασμό στον Απόλλωνα που πήρε το πρωτάθλημα. Είναι εύκολο για κάποιους να κρίνουν μετά το αποτέλεσμα. Είμαι ενοχλημένος με τα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες μέρες. Είναι οι ίδιοι παίκτες, ο ίδιος προπονητής που πριν λίγους μήνες έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους. Θέλω να σταθώ στους οργανωμένους, έδειξαν τι σημαίνει να στηρίζεις αυτήν την ομάδα», είπε αρχικά ο προπονητής του Απόλλωνα και πρόσθεσε για το παιχνίδι:
«Όσον αφορά τον αγώνα, αρχίσαμε πολύ καλά, πήραμε ρίσκο δεδομένης και της ποιότητας του αντιπάλου. Ο καλύτερος παίκτης της Χάιφα, ο Μοχάμεντ, δεν ξεκίνησε κι αυτό μας βοήθησε. Θέλουμε δουλειά στις αντεπιθέσεις του αντιπάλου, έχουμε τη γνώση σ’ αυτό. Έρχονται σιγά σιγά κι άλλοι παίκτες, θεωρώ ότι έχουμε το ρόστερ για να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι στη συνέχεια και να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα, η αντίπαλη ομάδα πιάστηκε αρκετές φορές οφσάιντ. Πήραμε ρίσκα με την παγίδα του οφσάιντ. Μας έλειψε από ένα σημείο η ενέργεια και είναι λογικό, όμως είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η ομάδα πάλεψε μέχρι το τέλος. Αν έμπαινε το γκολ στη φάση του Νταμπό ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Θα δούμε το Σούπερ Καπ, θα δούμε και τον Ντιγκινί που είχε ένα πρόβλημα.
Ζητώ από τον κόσμο να μην μηδενίζει την προσπάθεια μας. Ο Ρομπέρζ έγινε αλλαγή γιατί φάνηκε κουρασμένος. Πρέπει να συνηθίσουμε ότι κι αυτός θα ξεκουράζεται, υπάρχουν πολλοί αγώνες».
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Έχουν διαφορετική ποιότητα. Είναι καλύτερη από εμάς αυτή τη χρονική περίοδο. Η Ελλάδα πήρε το Euro, το ΑΠΟΕΛ πήγε στους «8» αλλά δεν συμβαίνει συχνά. Σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχει υπομονή, βιαζόμαστε για το αποτέλεσμα. Δείτε τι δουλειά γίνεται στις μικρές Εθνικές ομάδες του Ισραήλ. Στην Κύπρο δεν πιστεύουμε στο μακροχρόνιο πλάνο, δεν δίνουμε πίστωση χρόνου. Στην καλή της μέρα, είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο να προκριθούμε κόντρα σ’ αυτήν την ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι τα ΜΜΕ θα ασχοληθούν ότι είμαι εκνευρισμένος και είναι λάθος. Να μάθουμε να κρίνουμε σωστά τις ομάδες και τις καταστάσεις».