Ο συνθετικός χλοοτάπητας της «Αστάνα Αρένα» είναι ένα από τα επιπλέον εμπόδια που θα κληθεί να ξεπεράσει το ΑΠΟΕΛ στον επαναληπτικό με την Κιζιλζάρ για να πάρει την πρόκριση.
Όσοι το έζησαν το γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν μπεις κατευθείαν να παίξεις σε ένα τέτοιο γήπεδο χωρίς να έχεις προπονηθεί, θέλεις χρόνο να προσαρμοστείς και αυτό το διάστημα ίσως αποδειχθεί καταστροφικό.
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ο Σωφρόνης Αυγουστή άλλαξε άρδην το πρόγραμμα της προετοιμασίας δίνοντας βάση στον χλοοτάπητα.
Οι ποδοσφαιριστές πήραν γεύση από πλαστικό στην σημερινή πρώτη προπόνηση στο Central Park futsal στην Λευκωσία, το ίδιο θα γίνει και αύριο και θα προπονηθούν και άλλες δυο φορές στο Καζακστάν.
Τέσσερις προπονήσεις είναι σημαντικές ώστε το ΑΠΟΕΛ να μπει έτοιμο από τα πρώτα λεπτά και να μην την «πατήσει».
Όσον αφορά τις σκέψεις του κόουτς για την 11άδα του επαναληπτικού, είναι ακόμα νωρίς αλλά αυτοί που αποτέλεσαν το αρχικό σχήμα στο πρώτο ματς του ΓΣΠ έχουν και τον πρώτο λόγο. Παρά το γεγονός ότι δεν… καθάρισαν την πρόκριση ελέω περισσότερο και του τρόπου με τον οποίο αγωνιζόταν ο αντίπαλος οι περισσότεροι αν όχι όλοι θα είναι και πάλι βασικοί.
Το πλέον σημαντικό για τον κόουτς είναι ότι θα έχει πιο έτοιμους και άλλους ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν επιλογές εφόσον χρειαστούν. Αναφερόμαστε κατά κύριο λόγο σε Βιγιαφάνες, Μπλουμ και Κονσταντίνοφ. Ο Μαρκίνιος ο οποίος μετρά δύο περίπου εβδομάδες περισσότερες από τους υπόλοιπους στον Αρχάγγελο έδειξε στο προηγούμενο παιχνίδι να είναι σε καλή κατάσταση και σε καλό βαθμό ετοιμότητας και προσαρμογής.

Χρίστος Χρίστου