Η Χαρά Κωνσταντίνου είναι μόλις 14 χρόνων  και είναι ένα κορίτσι που επέλεξε να υπηρετεί το άθλημα του Muay Thai. Για τους πολλούς ένα άγνωστο άθλημα αλλά για τους μυημένους στις πολεμικές τέχνες ένα συναρπαστικό άθλημα το οποίο αναμένεται να γίνει και Ολυμπιακό άθλημα.
Η 14χρονη αθλήτρια μόλις πρόσφατα μας, τον περασμένο Φεβρουάριο μας συγκίνησε με την δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Κωνσταντινούπολη . Τώρα ετοιμάζεται για τους Παγκόσμιους αγώνες νέων που θα γίνουν στην Μαλαισία από 9-22 Αυγούστου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαρά προπονείται με τον δάσκαλο Muay Thai Βαλεντίνος Νεοφύτου.

Καταρχάς Χαρά  πες μας λίγα λόγια για την διοργάνωση που θα συμμετάσχεις;
Είναι οι παγκόσμιοι αγώνες νέων όπου θα λάβουν μέρος 102 χώρες και θα γίνουν στην Μαλαισία .

Το Muay Thai είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό, θα μπορούσες να μας κάνει μια μικρή εισαγωγή για το άθλημα σου;
Το Muai Thai  είναι μια μαχητική πολεμική τέχνη με καταγωγή από την Ταϊλάνδη . Είναι το εθνικό άθλημα στην Ταϊλανδή και η εγγενής πολεμική τέχνη . Ονομάζετε και τέχνη τον 8 άκρων (χέρια, αγγόνες, γόνατα, πόδια) και έγινε δημοφιλές σε όλο το κόσμο τη δεκαετία του ενενήντα Το Muay Thai έχει αναγνωριστεί προσωρινά ως ολυμπιακό άθλημα από την Διεθνή ολυμπιακή επιτροπή στη Λωζάννη και αυτό σαφώς λέει πολλά για την ανάπτυξη του αθλήματος μας.

Πως έγινε η πρώτη σου επαφή με το άθλημα;
Η πρώτη μου επαφή έγινε στα 5 μου λόγο του πατέρα μου που ασχολείται και αυτός με το άθλημα. Δυστυχώς δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί δεν είναι δημοφιλές άθλημα στην Κύπρο οπόταν δεν υπάρχουν και αρκετές διοργανώσεις. Επίσης δεν υπάρχουν και πολλά κορίτσια για να βρίσκεις αντίπαλους εδώ να παίξεις και έτσι αναγκαζόμαστε να βρίσκουμε λύσεις στο εξωτερικό. Αυτό όμως αυξάνει και τα έξοδα μας διότι κοστίζει.

Πολλοί λένε ότι είναι ένα βίαιο άθλημα τι τους απαντάς;
Όντος είναι ένα βίαιο άθλημα όπως και πολλές πολεμικές τέχνες άλλωστε. Προσωπικά είναι αυτό που μου αρέσει και με εκφράζει σαν άνθρωπο. Το άθλημα το αγαπάς για αυτό που είναι και πρέπει να το δέχεσαι όπως είναι.

Με ποιους στόχους μπαίνεις στην διοργάνωση;
Όπως σε όλους τους αγώνες που αγωνίζομαι έτσι και σε αυτή τη διοργάνωση θα μπω με τους πιο ψηλούς στόχους. Θέλω να κερδίζω πάντα και για αυτό προπονούμαι.

Ποια είναι τα κίνητρα σου;
Κίνητρο μου η εκπροσώπηση της χώρας μας και η καλύτερη δυνατή θέση. Αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για τους παγκόσμιους αγώνες με την αφρόκρεμα του αθλήματος να συμμετέχει, αυτό κάνει και το επίπεδο πολύ ψηλό.

Πώς τα βγάζετε πέρα Χαρά, καθώς υπάρχουν έξοδα;
Τα βγάζουμε δύσκολα πέρα γιατί σε κάθε διοργάνωση στο εξωτερικό αναγκαζόμαστε να αναζητούμε χορηγούς. Έχουμε κάποιους χορηγούς που μας βοηθάνε και τους ευχαριστούμε πολύ όμως πάντα είμαστε σε αναζήτηση καινούργιων αφού τα έξοδα δεν καλύπτονται εύκολα και πολλές φορές βάζουμε από την τσέπη μας.

Υπάρχει ομοσπονδία στην Κύπρο, σας βοηθάει;
Υπάρχει ομοσπονδία μας βοηθά σε όλα τα διαδικαστικά θέματα αλλά δυστυχώς στο οικονομικό κομμάτι δεν μπορεί να μας βοηθήσει, όχι γιατί δεν θέλει απλά γιατί δεν έχει τον ανάλογο προϋπολογισμό από τον ΚΟΑ και έτσι δυστυχώς χάνονται πολλά ταλέντα που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να προχωρήσουν .

Έχεις τα εφόδια για να προπονείσαι στην Κύπρο;
Ναι έχω τα εφόδια να προπονούμε στην Κύπρο απλά είναι αναγκαίο και κάποιες φορές να φεύγουμε και στο εξωτερικό για την προετοιμασία μας.

Καλή επιτυχία
Ευχαριστώ να ‘στε καλά.

Αριστείδου Μιχαήλ