Οι τοποθετήσεις του Αζρουντίν Βάλεντιτς, στη διάσκεψη τύπου, πριν τον επαναληπτικό στο ΓΣΠ με το ΑΠΟΕΛ, για τον β’ προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.
Αναλυτικά:
«Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Αναλύσαμε το ΑΠΟΕΛ . Είναι 50-50 η πρόκριση. Στην ομάδα μας υπάρχουν μερικοί νεαροί παίκτες και είναι σημαντικό να δούμε πως θα αντιδράσουν σε καυτή ατμόσφαιρα. Δεύτερος σημαντικός παράγοντας θα είναι οι καιρικές συνθήκες και τρίτος το πως θα αντιδράσει η ομάδα μας στα πρώτα λεπτά της πίεσης του ΑΠΟΕΛ. Δεν έχουμε προβλήματα στην ομάδα με τραυματισμούς και ασθένειες. Μπορούμε να παρατάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Ο σύλλογος μας έδωσε κάθε ευκαιρία να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ήρθαμε δύο μέρες νωρίτερα για να προσαρμοστούμε. Η Μπότεφ είναι μια επαγγελματική ομάδα και είμαι χαρούμενος για τις συνθήκες.
Λέω ξανά ότι είναι 50-50. Το ΑΠΟΕΛ έχει μεγάλη πίεση. Είναι σημαντικό να παίξουμε αύριο με την ίδια νοοτροπία όπως στο πρώτο. Πρέπει να πιστέψουμε στο τι ήρθαμε εδώ να κάνουμε. Στα αποδυτήρια υπάρχει εξαιρετική ατμόσφαιρα και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Χρειάζεται κουράγιο και αυτοπεποίθηση».
Για τις ψηλές θερμοκρασίες: «Είναι περίπου η ίδια θερμοκρασία και στη Βουλγαρία, αλλά εδώ έχει περισσότερη υγρασία και αυτό ίσως επηρεάσει αλλά είδαμε ότι και το ΑΠΟΕΛ δεν είναι έτοιμο για 90λεπτο ακόμα».
Για την πίεση που υπάρχει: «Δεν έχει σημασία αν είσαι προπονητής της Μπότεφ ή της Μάντσεστερ. Πάντα υπάρχει πίεση σε αυτή τη δουλειά. Δεν είμαι νεαρός προπονητής. Έχω πολλά χρόνια εμπειρία και μπορώ να το διαχειριστώ. Αυτό που δεν αρέσει είναι τα fake news. Τα fake news ίσως επηρεάσουν λίγο αλλά μετά δεν με απασχολεί. Ξέρω ποιος είμαι και από ποια οικογένεια προέρχομαι».