Ως πιθανό αντικαταστάτη του Σεμπαστιάν Αλέ παρουσιάζει τον Λουίς Σουάρες το «Sky Sport». Συγκεκριμένα, το έγκυρο Μέσο αναφέρει πως η περίπτωση του Ουρουγουανού επιθετικού προσφέρθηκε στους ιθύνοντες της Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Όπως είναι λογικό, το κενό στην επίθεση του γερμανικού κλαμπ είναι τεράστιο μετά το σημαντικό πρόβλημα υγείας (όγκος στους όρχεις) που διαγνώσθηκε στον 28χρονο φορ. Εάν και έχουν δηλώσει δημόσια πως θα τον στηρίξουν, η αλήθεια είναι πως θα χρειαστούν -έστω και προσωρινά- κάποιον να προσφέρει λύσεις. Εξάλλου, είχαν στηρίξει πολλά πάνω του -μετά τη μετακίνηση του Έρλινγκ Χάαλαντ στη Μάντσεστερ Σίτι- δίνοντας 31 εκατ. ευρώ πριν από λίγες εβδομάδες στον Άγιαξ για την απόκτησή του. Εξού και φαίνεται να μελετούν το ενδεχόμενο αντικατάστασής του, με την περίπτωση του πρώην άσου των Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα να παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον.
Την ίδια ώρα, ο Σουάρες παραμένει ελεύθερος μετά την αποδέσμευσή του από την Ατλέτικο Μαδρίτης και επιθυμεί να διατηρηθεί σε τοπ επίπεδο ενόψει του προσεχούς Παγκόσμιου Κυπέλλου. Εσχάτως το όνομά του έπαιξε και για ομάδες της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ αυτών και για τη Ρίβερ Πλέιτ. Ωστόσο, ο αποκλεισμός των «εκατομμυριούχων» από το Copa Libertadores έβαλε «στοπ» στη μετακίνησή του.