Συνεχίζεται το σίριαλ για τον Νιλ Μοπέ μεταξύ Σαλερνιτάνα και Μπράιτον, καθώς η τελευταία πρόταση της ιταλικής ομάδας, η οποία συμπεριλάμβανε 7 με 8 εκατομμύρια συν τα μπόνους επίτευξης στόχων, απορρίφθηκε από τους «γλάρους». Οι ιθύνοντες του συλλόγου από το Νησί απαιτούν 15 εκατομμύρια παρότι ο παίκτης μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του(λήγει τον Ιούνιο του 2023).
Με την Μπράιτον να μοιάζει αμείλικτη στη στάση της να δεχθεί οποιαδήποτε πρόταση που δε θα καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του κλαμπ, η διαφαινόμενη μεταγραφή του 26χρονου άσου δυσκολεύει όλο και περισσότερο και να μην υπάρχει γεφύρωση στο χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών.
Από τις 10 Αυγούστου του 2019 που πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ σε 102 συμμετοχές έχει πετύχει 26 γκολ συμβάλλοντας στα μέγιστα, ώστε η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ πέραν της παραμονής της να φτάνει και ως την 9η θέση με 51 βαθμούς (ίδιους βαθμούς με την 10η Γουλβς αλλά υπερτερούσε σε διαφορά τερμάτων)στην περσινή αγωνιστική περίοδο.