Τυπικής διαδικασίας ήταν η πρόκριση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απέναντι στην Μπελσίνα στον προκριματικό γύρο του ΟΥΕΦΑ Καπ της περιόδου 1999-2000. Με δύο νίκες, οι «πράσινοι» ξεμπέρδεψαν από τους Λευκορώσους.
Ο πρώτος αγώνα κόντρα στην Μπελσίνα έγινε στο Μινσκ και τον παρακολούθησαν 3300 θεατές. Οι περισσότεροι από αυτούς, περίπου 2000 στον αριθμό, ήταν οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που ταξίδεψαν από την Κύπρο!
Στο 9′ ο Κώστας Καλοθέου με σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε τον δρόμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τη νίκη. Στο 21′ η Μπελσίνα ισοφάρισε με τον Κρίπακ αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ στη συνέχεια ήταν σαρωτική. Στο 26′ ο Μιχαήλοβιτς από κοντά σημείωσε το 2-1 για τους «πράσινους», στο 33′ ο Ράουφμαν με πλασέ έκανε το 3-1, σκορ με το οποίο τελείωσε το ημίχρονο. Στο 54′ ο Καϊάφας με πλασέ ανέβασε το σκορ στο 4-1, ενώ το τελικό 5-1 πέτυχε ο Κωνσταντινίδης με προβολή στο 90′.
Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Άντρος Χριστοφή, Χάρης Νικολάου (71′ Παναγιώτης Παναγιώτου), Νικόλας Γεωργίου, Ιωακείμ Ιωακείμ, Νίκος Νικολάου, Ντούσαν Τίτελ, Κώστας Καλοθέου, Κώστας Καϊάφας (75′ Γιώργος Κωνσταντινίδης), Ράινερ Ράουφμαν, Κώστας Μαλέκκος, Βέσκο Μιχαήλοβιτς (35′ Οδυσσέας Οδυσσέως).
Στον αγώνα του Μακαρείου κόπηκαν 6056 εισιτήρια. Εύκολη υπόθεση ήταν και ο επαναληπτικός για την ΟΜΟΝΟΙΑ που επικράτησε με 3-0. Ένα δεκάλεπτο (64’-74’) στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό για τον Γερμανό «εκτελεστή» Ράινερ Ράουφμαν να κάνει χατ-τρικ.
Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Τάσος Γιαλλούρης, Νίκος Νικολάου, Ιωακείμ Ιωακείμ, Παναγιώτης Παναγιώτου, Ντούσαν Τίτελ, Κώστας Καλοθέου, Χρίστος Παναγιώτου (55′ Γιώργος Κωνσταντινίδης), Χάρης Νικολάου (69′ Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης»), Ράινερ Ράουφμαν, Κώστας Καϊάφας, Λευτέρης Κοντολεύτερος (24′ Νίκος Λοϊζίδης).