Όταν αναφερόμαστε στο τελευταίο φιλικό πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι, σαφέστατα και μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα.
Στα… αποκαλυπτήρια του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην ΑΕΚ μια εβδομάδα πριν από την πρώτη αναμέτρηση με την Μπότεβ, ήταν λογικό τα βλέμματα των τεσσάρων περίπου χιλιάδων φίλων της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο αλλά και των υπόλοιπων που παρακολούθησαν το παιχνίδι από την τηλεόραση να ήταν στραμμένα στους… νέους.
Κάποιοι άρεσαν και κάποιοι έδειξαν ότι θέλουν ακόμα χρόνο προσαρμογής.
-Στην πρώτη κατηγορία συμπεριλαμβάνεται ο Ντάλσιο ο οποίος σε ακόμα ένα φιλικό άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και πέτυχε και το πρώτο του γκολ.
O Αφρικανός μέσος έδειξε ότι προσαρμόστηκε πλήρως στο νέο του περιβάλλον και ότι είναι ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει.

-Στην ίδια κατηγορία και ο Χοσέ Κρέσπο ο οποίος προσδίδει ηρεμία στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Κεντρικός αμυντικός που ξέρει μπάλα, βάζει νεύρο εκεί που χρειάζεται, κατέβαζε την μπάλα από την άμυνα και δείχνει να έχει αυτό που έλειπε από την ομάδα στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Για 17 λεπτά από το 59′ μέχρι το 76′ φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

-Αντίθετα ο Ματέο Σούσιτς έδειξε ότι θέλει ακόμα χρόνο για να μπει στο πετσί της ομάδας. Υπέπεσε σε κάποια λάθη στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Σωφρόνης τον αντικατέστησε στο ημίχρονο με τον Τσεπάκ ο οποίος ήταν πολύ καλύτερος και φαίνεται ότι κερδίζει την μάχη για την θέση στα δεξιά ενόψει Μπότεβ.

-Ο Μάριος Ηλία πήρε θέση στην επίθεση ελέω και της απουσίας Μάγκλιτσα, προσπάθησε, έτρεξε αλλά πρέπει να βελτιωθεί στην… τελική σκέψη και να κάνει καλύτερες επιλογές. Πρέπει να αποβάλει το άγχος της παρουσίας του σε μεγάλη ομάδα. Σε 1-2 περιπτώσεις θα μπορούσε να έκανε καλύτερη τελική προσπάθειά και είτε να σκοράρει, είτε να δώσει έτοιμο γκολ και αντ’ αυτού απώλεσε τις ευκαιρίες.

-Όσον αφορά τον Μούγιανιτς έπαιξε για περίπου ένα 15λεπτο, δεν έκανε κάποιο λάθος ήταν θετικός αλλά το μικρό διάστημα που βρέθηκε στο γήπεδο δεν είναι ικανό για να μας επιτρέψει να βγάλουμε συμπεράσματα.
-Ο Βιντ Μπέλετς ήταν σταθερός, έκανε 1-2 καλές αποκρούσεις στο α’ ημίχρονο. Δεν φέρει ευθύνη για κανένα από τα δυο γκολ της ΑΕΚ.

Όσον αφορά τους… παλιούς, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Κίνγκσλει Σαρφό. Ηγέτης στη μεσαία γραμμή, ήταν ο δημιουργός του πρώτου γκολ με την ασίστ στον Ντάλσιο, ενώ έβαλε γκολάρα με φάουλ στο 2-1.
Ο Γκανέζος συνεχίζει με φόρα από πέρσι και εφόσον κάνει και φουλ προετοιμασία με το ΑΠΟΕΛ η λογική λέει ότι θα είναι ακόμα καλύτερος.

*Κάποια θέματα της τελευταίας στιγμής δεν επέτρεψαν στους Μάγκλιτσα και Σόουζα να αγωνιστούν.
*Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στο φιλικό με την παρουσία τους και στο τέλος ζήτησαν πρωτάθλημα, Κύπελλο και διπλό στην Βουλγαρία.

Χρίστος Χρίστου