Μεγάλες στιγμές και χαρές έζησε το απόγευμα της Παρασκευής η αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας. Ο Γιάννης Αντωνίου, έπειτα από μεγάλη μάχη κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο στην κατηγορία των 100kg+! Αυτό ήταν και το δεύτερο μετάλλιο της κυπριακής αποστολής, μετά το αργυρό του Αντρανίκ Αστζιάν Σαρκίς στο τριπλούν.
Η αρχή δεν ήταν η κατάλληλη για τον Αντωνίου, αφού έχασε από τον Πολωνό, Κλος Μίλος, ωστόσο στο ρεπασάζ βρήκε την ευκαιρία και έφθασε προς το χάλκινο μετάλλιο
, μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες απέναντι στον Τσέχο Τόμας και τον Γερμανό Νικιτένκο. Εν τέλει πανηγύρισε το χάλκινο μετά την αναγκαστική αποχώρηση του Ρουμάνου Ντάριους Γκεοργκέσκου. «Άρχισα πιστεύοντας ότι θα μπορούσα για ένα πιο ψηλό σκαλοπάτι. Ένιωθα ότι μπορούσα να πάω στον τελικό, ωστόσο μια κακή αρχή μου το στέρησε. Ευτυχώς, μας δόθηκε η ευκαιρία στο ρεπασάζ για την τρίτη θέση. Βρήκα ψυχολογία μέσω από τη στήριξη όλης της αποστολής και κατάφερα να κερδίσω τον Τσέχο, Ράσκα Τόμας και τον Γερμανό, Νικιτένκο Νικίτα και να φθάσω στο χάλκινο μετάλλιο», είπε μόλις μετά τον αγώνα.
«Ο Αρχηγός Αποστολής, ο κύριος Ευθύμιος Πολυδώρου, ο φυσιοθεραπευτής, Ευαγόρας Δαμιανού, ακόμα και όλοι όσοι βρέθηκαν να με στηρίξουν ήταν δίπλα μου στο γήπεδο και τους ένιωθα απόλυτα κοντά μου. Όλη η αποστολή ήμασταν ένα και αυτό φάνηκε στο τέλος. Όλοι έδωσαν τα πάντα. Θα ήταν παράληψη μου, να μην ευχαριστήσω, τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Γιώργο Χρύσοστομου και μέλη του εκτελεστικού, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Σώτο Τρικομίτη και φυσικά όλους όσους ήταν δίπλα μου. Ευχαριστώ και τους προπονητές μου, τον ομοσπονδιακό μου, Λαυρέντη Αλεξανδρίδη και τον προπονητή μου στην Γεωργία, Ζβιατ Τσοτσκολαούρι. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να φθάσω στο βάθρο», συμπλήρωσε κατενθουσιασμένος ο Γιάννης Αντωνίου.
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή επιθυμεί να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας για την στενή συνεργασία και την στήριξη που της παρέχει, καθώς και όλους τους Χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών Deloitte, την TOYOTA, και τον Χορηγό παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, Όμιλο Βιοϊατρική Κύπρου, που χωρίς την παρουσία τους θα ήταν πολύ δύσκολη η συμμετοχή μας στους αγώνες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΕ-ΕΑΚ: Δημήτρης Γαβριήλ