Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΠΟΕΛ αναφορικά με τις αλλαγές στους κανονισμούς της ΚΟΠ για τους ποδοσφαιριστές στον κατάλογο α’ των ομάδων.
Αναλυτικά:
Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές ότι οι κανονισμοί εγγράφων και μετεγγραφών της ΚΟΠ, θα πρέπει να συμβαδίζουν με αυτούς της UEFA.
Για αυτό και επικροτούμε τη δυνατότητα μέσω των χθεσινών τροποποιήσεων να εγγράφονται για το κυπριακό πρωτάθλημα 17 ξένοι/κοινοτικοί δημιουργώντας την απαραίτητη εναρμόνιση με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Είναι δικαίωμα της κάθε ομάδας αν επιθυμεί, να εγγράψει στο δυναμικό της, 17 ή 15 ή ακόμα και 10 ξένους. Κανείς δεν επιβάλλει τον μέγιστο αριθμό.
Από εκεί και πέρα πρέπει να αναφέρουμε ότι μας βρίσκει άκρως αντίθετους, η πρόνοια που αναφέρει ότι κάθε μήνα θα δηλώνονται μόνο 15 ξένοι/κοινοτικοί. Αυτό εξυπακούεται ότι κάθε μήνα για μια ομάδα που διατηρεί 17 ξένους/κοινοτικούς στο δυναμικό της, θα πρέπει να γίνονται συνεχόμενες προσθαφαιρέσεις. Δεν γνωρίζουμε από που προήλθε αυτή η εισήγηση ή ποιος είναι ο σκοπός της. Όμως επειδή δεν εδράζεται σε καμία λογική εξήγηση και το μόνο που θα προκαλέσει είναι πολλαπλά προβλήματα οργανωτικού και νομικού χαρακτήρα, ας αποσυρθεί όσο πιο άμεσα γίνεται ενόψει και της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου.