Ο Γιώργος Χριστοδούλου ήταν καινοτόμος για την εποχή του. Ο πρώτος που πήγε απευθείας από τον έναν «αιώνιο» στον άλλον –ο μοναδικός με μεταγραφή– πριν από τον Γιώργο Βακουφτσή (2005) και τον Στάθη Αλωνεύτη (2012).
Το 1995 πωλήθηκε από την Ομόνοια στο ΑΠΟΕΛ για 80.000 λίρες. «Δεν ήθελα να φύγω από την Ομόνοια. Με έδιωξαν. Αλλά μακάρι να είναι καλά οι άνθρωποι για το καλό που μου έκαναν. Τους ευχαριστώ», λέει στην «Κ» ο «ράμπο» των γηπέδων, ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς των ’90s, που έπαιξε στο ΑΠΟΕΛ έως το 2002, πανηγυρίζοντας δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα – το ένα νταμπλ, το τελευταίο στην ιστορία του συλλόγου.
 Πως προέκυψε το ΑΠΟΕΛ;
 «Μόλις τέλειωσε η σεζόν 1994-95, η πρώτη μετά την επιστροφή μου από την Ελλάδα (σ.σ. έπαιξε σε Ολυμπιακό Πειραιώς και Ιωνικό), με κάλεσε ο πρόεδρος Εξαδάκτυλος και μου είπε ότι «ξέρω ότι θέλεις να πας στο ΑΠΟΕΛ και θέλω να σε δώσουμε». Ήθελε να με πείσει ότι θα έκανε ανανέωση και του ήμουν περιττός, αν και ήμουν 28 χρόνων. Εγώ είχα ακούσει ότι τότε διέδιδαν «βρόμες» ότι σε κάποιους αγώνες είχα μειωμένη απόδοση».
Πως αντέδρασες;
«Είπα «εντάξει, αφού θέλετε να με δώσετε, θα φύγω». Ήμουν τόσο συγχυσμένος και θολωμένος, που δεν θυμάμαι πώς βρέθηκαν στο σπίτι μου ο Χριστόδουλος Συμεωνίδης (αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΑΠΟΕΛ) και ο Γιάννος Ιωάννου (αρχηγός της ομάδας). Το μόνο που θυμάμαι είναι πως συμφωνήσαμε σε τρία λεπτά. Δεν το κρύβω ότι έχω πικρία για τον τρόπο που έφυγα από την Ομόνοια, όπου ήμουν από τα 17».
Εγκλιματίστηκες εύκολα στον Αρχάγγελο;
«Δεν ένιωσα ξένος ούτε την πρώτη μέρα. Τόσο ζεστό ήταν το κλίμα. Οι άνθρωποι δεν είχαν λάθος»!
Ο κόσμος της Ομόνοιας;
 «Με έβρισαν κάποιοι στον πρώτο αγώνα, όμως το σκορ ήταν υπέρ μας (σ.σ. 4-2) και αυτό βοήθησε. Δεν άκουσα ποτέ ξανά οτιδήποτε».
Πως ήσουν πριν από τον αγώνα;
«Χάλια, όλη την εβδομάδα. Δεν ήθελα να φύγω από την Ομόνοια, ένα συναίσθημα με κρατούσε. Δύο μέρες πριν από το παιχνίδι πήγα στο Μακάρειο και περπατούσα μες στο γήπεδο. Μόνος μου. Ήθελα να είμαι πανέτοιμος. Ξεκίνησα λίγο νωθρά, χάναμε 1-0, όμως μετά το 15λεπτο ισοφαρίσαμε, παίξαμε εξαιρετικά και πήγα κι εγώ πολύ καλά».
Δεν νομίζω να μετάνιωσες που διάλεξες το ΑΠΟΕΛ.
 «Ευτυχώς που κατέληξα στον ΑΠΟΕΛ. Κρέμασα τα παπούτσια ευχαριστημένος από κάθε άποψη. Μακάρι να μπορούσα να παίξω κι άλλο»

Συνέντευξη στο Μικαέλο Παπαδάκη για την εφημερίδα Καθημερινή