Το ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε τον Λάσα Ντβάλι, ο οποίος έρχεται για να «θωρακίσει» τα μετόπισθεν των γαλαζοκιτρίνων. Ο Γεωργιανός κεντρικός αμυντικός είναι σε μια πολύ καλή ηλικία (27 ετών), και έχει παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα. Ο ύψους 1.91 κατέκτησε 4 σερί πρωταθλήματα με τη Φερεντσβάρος και έρχεται ως νταμπλούχος στην ομάδα της Λευκωσίας, αφού στο παλμαρέ του, τη λήξασα σεζόν πρόσθεσε και το κύπελλο Ουγγαρίας! Πώς έφτασε όμως μέχρι εδώ;
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε με τη Σαμπουρτάλο, ομάδα της πατρίδας του, πριν έρθει η Σκόντο, ομάδα της Αυστρίας να τον κάνει δικό της τον Ιανουάριο του 2013.
Το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, τα δικαιώματα του απόκτησε η Ρέντινγκ, που τον άφησε όμως στη Σκόντο ως δανεικό μέχρι το 2015. Μάλιστα, τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς, η Αγγλική ομάδα τον έστειλε στην Κασιμπάσα ξανά υπό το ίδιο καθεστώς.

Αφού δεν βρήκε ποτέ θέση στη Ρέντινγκ, πήγε ως ελεύθερος στη Γερμανική Ντούισμπουργκ τον Αύγουστο του 2015, μέχρι που έφυγε για την Πολωνία και τη Σλασκ Βρόκλαβ το 2016. Ούτε εκεί όμως έμεινε για πολύ. Τον  Μάρτιο του 2017 έφυγε για Καζακστάν και Ίρτσιχ, ως δανεικός… ξανά.
Κάπως έτσι φτάνουμε στον Ιούλιο του ίδιου έτους, με την Μπόγκον Τσετσίν να τον κάνει δικό της και ο Ντβαλί να μένει στην Πολωνία. Όλα αυτά, μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, όταν μετακόμισε στην Ουγγαρία και τη Φερεντσβάρος. Εκεί βρήκε το λιμάνι του, αφού έμεινε για τέσσερα χρόνια, κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα (διαδοχικά μάλιστα) και ένα κύπελλο. Έπαιξε σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τον Αύγουστο του 2019 είδε την τιμή του να… εκτοξεύεται στο 1.1 εκ.

Είναι εν ενεργεία διεθνής με τη Γεωργία, ενώ η σημερινή του αξία φτάνει τις 400 χιλιάδες ευρώ.
Πλέον έρχεται… κοσμογυρισμένος και νταμπλούχος στο ΑΠΟΕΛ και θα παλέψει για να γίνει βασική επιλογή στο «γαλαζοκίτρινο» κέντρο άμυνας.

Θράσος Δημητρίου