Ανακοίνωση από το σωματείο της Ομόνοιας για τα 48 χρόνια από το πραξικόπημα…

«48 χρόνια συμπληρώνονται  σήμερα, 15 Ιουλίου, από το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β΄ το οποίο άνοιξε τις κερκόπορτες  για τη βάρβαρη εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, την ημικατοχή μέχρι σήμερα της πατρίδας μας, το θάνατο χιλιάδων συμπατριωτών μας, τους αγνοούμενους, τις χιλιάδες των εκτοπισθέντων, την παραβίαση μέχρι σήμερα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών όλων των Κυπρίων.
Το πραξικόπημα δεν ήταν στιγμιαία πράξη παραφρόνων. Ήταν το αποκορύφωμα  ενός προμελετημένου εγκλήματος που είχε σχεδιαστεί από χρόνια.  Η Χούντα και οι εδώ συνεργοί της προετοίμασαν το πραξικόπημα με τη βία, την τρομοκρατία, τις απόπειρες δολοφονίας του Μακαρίου, τα απανωτά σχέδια πραξικοπήματος και άλλες αντιδημοκρατικές ενέργειες. Οι πραξικοπηματίες προχώρησαν στα άνομα σχέδια τους και παρά την ηρωική αντίσταση, στις πρώτες γραμμές της οποίας βρέθηκαν δημοκρατικοί πολίτες. Τον αγώνα τον οποίων τιμούμε σήμερα. Τιμή και δόξα στα παλληκάρια που έτρεξαν να δώσουν την ζωή τους για την δημοκρατία.
48 χρόνια μετά ο κυπριακός λαός βιώνει το δράμα που προκάλεσε το φασιστικό πραξικόπημα. 48 χρόνια μετά οι μάνες και τα παιδιά των αγνοουμένων, τα παιδιά των σκοτωμένων, οι χιλιάδες των προσφύγων περιμένουν δικαίωση.

Γιατί κανένας δεν ξεχνά και τίποτα δεν ξεχνιέται!!

#ΟΜΟΝΟΙΑ