Αρχίζει η ξιφασκία, συνεχίζεται η κολύμβηση
Σπορ

Αρχίζει η ξιφασκία, συνεχίζεται η κολύμβηση

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης τους βρίσκονται οι 19οι Μεσογειακοί  Αγώνες, με την τελετή λήξης να είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη. Η εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στους αγώνες, συνεχίζεται με την συμμετοχή και των αθλητών και αθλητριών της Ξιφασκίας του μοναδικού αθλήματος που ακόμη να ξεκινήσει το αγωνιστικό του πρόγραμμα. Οι δύο αθλητές/τριες θα αγωνιστούν τη Δευτέρα στο αγώνισμα του Epeé (Ξίφος Μονομαχίας), ενώ ο τρίτος θα αγωνιστεί την Τρίτη στο Foil (Ξίφος Ασκήσεων).
Επιπρόσθετα στην αυριανή μέρα συνεχίζουν την προσπάθεια τους οι Κολυμβητές, με τη συμμετοχή σε δύο αγωνίσματα των προκριματικών.
Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή επιθυμεί να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας για την στενή συνεργασία και την στήριξη που της παρέχει, καθώς και όλους τους Χορηγούς της, τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Επικοινωνίας Cablenet, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών Deloitte, την TOYOTA, και τον Χορηγό παροχής Ιατρικών υπηρεσιών, Όμιλο Βιοιατρική Κύπρου, που χωρίς την παρουσία τους θα ήταν πολύ δύσκολη η συμμετοχή μας στους Αγώνες.
Αναλυτικότερα  οι κυπριακές παρουσίες την Δευτέρα 4 Ιουλίου είναι οι εξής : Στην Κολύμβηση και αυτή τη φορά οι Μεσογειακοί Αγώνες αποδείχτηκε ότι διατήρησαν το ψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Σε μια από τις τελευταίες συμμετοχές της ομάδας μας οι Μάρκος Ιακωβίδης και Ανδρέας Πάντζιαρος θα προσπαθήσουν για το καλύτερο στον πρωινό προκριματικό των 50μ. Ελεύθερο, όπως επίσης και η ομάδα Σκυταλοδρομίας 4Χ100 Μικτή, την οποία θα συγκροτήσουν οι Σοφοκλής Μούγης, Παναγιώτης Πανάρετος, Χρίστος Μανώλη, και Μάρκος Ιακωβίδης.
Το πρόγραμμα των κυπριακών συμμετοχών είναι :
10.10   50μ.Ελεύθερο (Σειρές)           Ιακωβίδης Μάρκος, Πάντζιαρος Ανδρέας
11.05   4Χ100 Μικτή (Σειρές) ΚΥΠΡΟΣ (Μούγης Σ. (Υπτιο), Πανάρετος Π. (Προσθιο.), Μανώλη Χρ. (Πεταλούδα), Ιακωβίδης Μ. (Ελεύθερο)
Στην Ξιφασκία οι Αλέξανδρος Ταλιώτης στους Άνδρες και η Ειρήνα Μαυρικίου στις Γυναίκες, θα αγωνιστούν στο Epeé (Ξίφος Μονομαχίας), μέσω μιας διαδικασίας πολλών αγώνων μέχρι να φτάσουν στους βραδινούς τελικούς. Οι δύο αθλητές θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους, χωρισμένοι σε Group (των έξι αθλητών) για να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στους «16». Από κει και πέρα η διαδικασία είναι νοκ-άουτ μέχρι τον τελικό. Πιο κοντά στη διάκριση βρίσκεται η πιο έμπειρη αθλήτρια εκ των τριών Ειρήνα Μαυρικίου που στοχεύει μέχρι και το βάθρο των αγώνων. Στο αγώνισμα οι ηττημένοι των ημιτελικών κατακτούν από ένα χάλκινο μετάλλιο.
Tο πρόγραμμα των αθλητών της Ξιφασκίας είναι :
08.30   Epeé    Ταλιώτης         Αλέξανδρος
13.15   Epeé    Μαυρικίου      Ειρήνα
Οι ώρες που αναφέρονται παραπάνω είναι ώρες Αλγερίας, δύο ώρες πίσω από τις ώρες Κύπρου.

Related posts