Ούτε στο δεύτερο φιλικό του ΑΠΟΕΛ στη Βουλγαρία είδαμε γκολ. Μετά το 0-0 κόντρα στην Μπότεβ Βράτσα, οι «γαλαζοκίτρινοι» έμειναν στην… άγονη ισοπαλία και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948.
Οι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να ανεβάσουν κάπως ρυθμό, κόντρα σε μια ομάδα που είναι πιο έτοιμη καθώς οι επίσημες υποχρεώσεις της, αρχίζουν νωρίτερα από το ΑΠΟΕΛ.
Ο Σωφρόνης Αυγουστή μοίρασε και πάλι το χρόνο συμμετοχής, είδε τον Μπέλετς να κάνει ντεμπούτο στη δεύτερη του θητεία στην ομάδα, όμως αυτό που ξεχώρισε ήταν το γεγονός ότι για δεύτερο σερί φιλικό δεν αγωνίστηκαν οι Κρέσπο, Κβιλιτάια, Μάγκλιτσα, Ντογκαλά και Ηλία, όπως επίσης και ο Σούσιτς, ο οποίος δεν πήγε από την αρχή στη Βουλγαρία.
Είναι ξεκάθαρο πως θα δούμε άλλη ομάδα με τα ακραία μπακ που προορίζονται για βασικά (Σούσιτς και μεταγραφή στο αριστερό άκρο), με τους ακραίους μεσοεπιθετικούς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά και τους επιθετικούς που προς το παρών, κρίνονται ανέτοιμοι για να αγωνιστούν στα φιλικά.
Το θέμα είναι πότε θα τους δούμε. Θυμίζουμε ότι υπολείπονται δύο φιλικά (στις 7/7 με την Γκιόρτσε Πετρόφ και στις 12/7 με την ΑΕΚ) μέχρι τον πρώτο επίσημο αγώνα που είναι σε 18 μέρες. Για να κριθεί η νέα ομάδα που φτιάχνεται, θα πρέπει να μπουν στην εξίσωση και τα γερά χαρτιά σε θέσεις – κλειδιά, με το χρόνο να μην λειτουργεί ως σύμμαχος.

Ανδρέας Ανδρέου