Για τον αποβιώσαντα Ντίνο Μιχαηλίδη, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 η κ. Κάλλη Χατζηιωσήφ, μέλος του δ.σ του ΚΟΑ.
Αποτελούσε μια ηγετική μορφή στον αθλητισμό. Η μεγάλη σημασία από το πέρασμά σου, είναι ο ήχος και ο θόρυβος που αφήνεις πίσω σου. Είναι ένας άνθρωπος που δύσκολο μπορείς να τον κάμψεις. Αφήνει μεγάλη κληρονομιά και παρακαταθήκη. Έχει χαράξει τα ¾ του αθλητικού οικοδομήματος. Αυτούς τους ανθρώπους τους ευχαριστούμε. Αυτό που κρατάω από τον Ντίνο είναι ότι ο πολιτισμός δεν είναι θεωρία. Οι αρχές του αθλητισμού και του πολιτισμού είναι πράξεις, βίωμα, όχι ταμπέλες και θεωρία. Δεν μπορούμε να είμαστε σε μια καρέκλα και οι πράξεις μας να είναι διαφορετικές.
Κουβαλούσε μέχρι και εμπόδια και του το λέγαμε. Ήξερε όμως τον αθλητισμό. Έφερε αλλαγές, είχε μεγάλη αθλητική γνώση», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Ήταν ο πρώτος οραματιστής του ΕΣΥΑ, αυτός το απογείωσε. Το Εθνικό Υποστήριξης Υγιούς Αθλητισμού. Η δημιουργία της Ολυμπιακής Αθλητικής Επιτροπής στην Κύπρο ήταν δική του. Ήταν διορατικός. Ήξερε πολύ καλά το αντικείμενο που υπηρετούσε. Έζησε από απλός αθλητής μέχρι και πρόεδρος της ΚΟΕ. Πέρασε απ’ όλες τις διαδικασίες για να έχει τόση γνώση».
Για το αν δεν υλοποίησε κάτι: «Το τελευταίο του πάθος ήταν να δώσει η Ολυμπιακή Αθλητική Επιτροπή περισσότερα, είχε πολλά πράγματα στο μυαλό του. Πίστευε πολύ στους θεσμούς, ότι το κράτος έπρεπε να αναγνωρίζει τους θεσμούς κι όχι τα άτομα».

-Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 μίλησε και ο πρόεδρος της ΕΑΚ, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, που συνεργάστηκε με τον Ντίνο Μιχαηλίδη.
«’Ήθελε να δώσουμε βάση στις νέες τεχνολογίες. Ακούγεται περίεργο για έναν 70άρη, αλλά έτσι ήταν. Έβλεπε πολύ μπροστά. Πάντα μου έλεγε ότι αυτό που μένει, είναι το στίγμα που αφήνεις. Είτε έχεις οποιαδήποτε θέση ευθύνης είτε ένα μικρόφωνο, πρέπει να αφήνεις το στίγμα σου. Εμπιστευόταν τους συνεργάτες του, έδινε πρωτοβουλίες. Ξέφευγε από τα όρια της Κύπρου, είναι τεράστια η απώλεια του. Ήταν σκληρός, αλλά δίκαιος. Μου έλεγε να μην βάζω το πρόσωπό του στα social media, αλλά να προβάλλω τους αθλητές, τους προπονητές και τους χορηγούς που μας δίνουν χρήματα».