Ο Νταβίντ Μπαντία, προπονητής του Ακρίτα Χλώρακας πλέον, παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport Fm 104.0, τονίζοντας, ανάμεσα σε άλλα, πως δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να αναλάβει τα ηνία της ομάδας.
Αναλυτικά:
Αρχικά: «Είμαι πολύ κουρασμένος και αγχωμένος και χρειάζομαι λίγες διακοπές, πριν έρθω στην Κύπρο για να πιάσω δουλειά. Ήταν πολύ αγχώδης η περσινή σεζόν, διότι ξεκίνησα από τον Εθνικό Άχνας, πήγα στην ΑΕΚ και είχα να αντιμετωπίσω μια μεγάλη αλλαγή απαιτήσεων. Έτσι, χρειάζομαι να ξεκουραστώ πριν επιστρέψω».
Γιατί αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση του Ακρίτα: Έχουμε μπροστά μας ένα νέο πρότζεκ με νέους ανθρώπους και γι’ αυτό ήταν εύκολη η απόφαση να παραμείνω στην Κύπρο».
Αν είναι πρόκληση αυτή η νέα δουλειά: «Φυσικά και είναι πρόκληση. Στόχος μας είναι να κρατηθούμε στην Α’ κατηγορία. Θέλουμε να πετύχουμε πράγματα με την ομάδα και θέλω να κάνουμε κάποια ωραία πράγματα».
Για το ότι θα χτίσει τη δική του ομάδα: «Αυτό είναι τέλειο. Θα κάνουμε 7 εβδομάδες προετοιμασία και θα μπορώ να γνωρίσω τους ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι ότι καλύτερο για έναν προπονητή. Θα περάσω τη φιλοσοφία μου, θα έχουμε καθημερινή επικοινωνία και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Αν θα προχωρήσει σε μεταγραφές: «Η ομάδα θα κινηθεί στο μπάτζετ και τη φιλοσοφία που έχει. Θα έρθουν κάποιοι νέοι ποδοσφαιριστές, ωστόσο θα παραμείνουν και πολύ από την περσινή περίοδο».
Για το πρωτάθλημα: «Μου αρέσει το κυπριακό πρωτάθλημα. Ήταν μια έκπληξη για εμένα όταν ήρθα γιατί είναι πολύ πιο συναρπαστικό και ανταγωνιστικό απ’ ότι έβλεπε πριν έρθω στον Εθνικό Άχνας. Αποφάσισα να μείνω και για αυτό τον λόγο, αλλά και για το πρότζεκτ του Ακρίτα. Όπως είπα πριν, έχουμε ένα πλάνο, θα έχουμε περισσότερες ομάδες και θα είναι ακόμα καλύτερο το πρωτάθλημα».
Αν περίμενε να έρθει ποτέ στην Κύπρο και να μείνει εκτός Ισπανίας: «Έχω συνηθίσει να είμαι εκτός Ισπανίας τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής. Στην Ισπανία είναι δύσκολες οι καταστάσεις. Λίγοι γνωρίζουν Αγγλικά για να κάνουν το βήμα. Λίγοι είναι οι τολμηροί. Για εμένα δεν ήταν καθόλου δύσκολο να είμαι εκτός της χώρας μου».
«Στο Ισπανικό πρωτάθλημα υπάρχει ταχύτητα. Η τεχνική των παικτών είναι καλύτερη, αλλά παρόλα αυτά, το κομμάτι της πίεσης που βάζουν»
Για την απόφαση να αφήσει τον Εθνικό Άχνας για την ΑΕΚ «Δεν θα άλλαζα τίποτα. Εκείνη τη στιγμή πίστεψα πως είναι η πιο σωστή απόφαση για εμένα, αλλά δεν ήταν εύκολο. Στηρίζω πάντα τις αποφάσεις μου, αυτές με έφεραν μέχρι εδώ σήμερα και έχω μπροστά μου ένα πολύ καλό πρότζεκτ».
Για το ότι έφυγε από την ΑΕΚ παρά την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: «Για την ιστορία του συλλόγου ήταν μεγάλη επιτυχία. Είναι κάτι το οποίο που με κάνει χαρούμενο που ήμουν μέλος αυτής της επιτυχίας. Πάντα τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Τώρα είμαι στον Ακρίτα και έχω βάλει στόχο να κάνω ότι καλύτερο για τη νέα σεζόν».
Για τον Εθνικό Άχνας: «Ήμουν χαρούμενος στον Εθνικό Άχνας. Ήταν μια καλή ευκαιρία που βρισκόμουν εκεί. Έμαθα πολλά από τους ανθρώπους εκεί. Ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα».