Είπε αρκετά και με λεπτομέρειες ο Αθλητικός Διευθυντής της Ανόρθωσης Νεόφυτος Λάρκου για τους στόχους της ομάδας, για την οργάνωση, για τον τρόπο παιγνιδιού και για τα μεταγραφικά:

-«Πρώτα θέλω να ευχαριστηθώ τη διοίκηση και τον πρόεδρο που μου έδωσαν την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή την ιστορική ομάδα. Θέλω να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Με στελέχωση του προπονητικού τιμ με επαγγελματίες. Να δώσουμε στον προπονητή και τους παίκτες μέσα από την υποστήριξη τις καλύτερες συνθήκες».

-«Το δεύτερο είναι το τμήμα σκάουτινγκ που ήδη έχουμε δημιουργήσει. Όχι μόνο για να βλέπουμε τη σημερινή μέρα. Για να φέρουμε καλύτερα στελέχη που θα έχουν καλύτερη χρηματιστηριακή αξία. Μέσα από επεξεργασία των προτάσεων, θα καταλήγουμε στις καλύτερες δυνατές λύσεις. Ο τελευταίος λόγος θα ανήκει στον προπονητή. Θέλουμε να εξελίξουμε νεαρούς παίκτες, με υποστήριξη μέσα από συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αυτές είναι οι βασικές παράμετροι».

-«Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να έχουμε καλή εικόνα εντός κ εκτός, όμως ο μεγαλύτερος στόχος είναι να θέσουμε τις βάσεις ώστε να μην ψάχνουμε κάθε χρόνο ποιοι θα είναι οι στόχοι της ομάδας».

– «Η φιλοσοφία είναι με 4 στην άμυνα, κάθετο και γρήγορο ποδόσφαιρο, όχι μόνο με γρήγορα πόδια αλλά και μυαλό, θα πρέπει να εξυπηρετήσουμε αυτό το στυλ, θα αποκτηθούν παίκτες γι’ αυτό το στυλ παιγνιδιού».

-«Αν όλοι μαζί κινηθούμε στην ιδία πορεία, αργά ή γρήγορα θα έρθει η επιτυχία. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο».

-Γιατί επέλεξε Μίλανιτς: «Έχει κάνει ήδη πρωταθλητισμό έχει επιτυχημένο πέρασμα από Κύπρο, ξέρει τι είναι το Αντ. Παπαδόπουλος και οι απαιτήσεις της ομάδας, η επιλογή θα μεταφέρει την ομάδα σε στέρεες βάσεις».

-Για ενίσχυση: «Θα χρειαστούν αρκετές μεταγραφές. Πάνω από 8. Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το ρόστερ στην έναρξη της προετοιμασίας. Θέλουμε τον Ουάρντα, του έγινε μια πρόταση αλλά δεν απάντησε στο χρονικό σημείο που θέσαμε. Θέλουμε τον  Ουάρντα, σαν μέλος της ομάδας μας με συγκεκριμένα δεδομένα. Πρέπει να γίνουν οι καλύτερες επιλογές για να είναι πιο δυνατή η ομάδα».

-Με τι θα είστε ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν κ. Λάρκου και απάντησε «με το ιδανικό».