Ο Αντόνιο Κόντε κινήθηκε ταχύτατα στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, ενίσχυσε την Τότεναμ σε θέσεις που υπήρχαν κενά και προσέθεσε βάθος στο ρόστερ ενόψει μίας απαιτητικής χρονιάς μετά την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως ακόμη φαντάζει δύσκολο να πλησιάσει τους 90 βαθμούς των Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ.
Βρισκόμαστε περίπου 50 ημέρες προτού ξεκινήσει η νέα σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ και οι ομάδες ξεκινούν να κλείνουν σιγά σιγά τους παίκτες που θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τα ρόστερ τους ενόψει μίας πολύ απαιτητικής σεζόν, με το Παγκόσμιο Κύπελλο να δημιουργεί «φορτωμένα» καλεντάρια και φόβους για τραυματισμούς.
Στο Βόρειο Λονδίνο, η Τότεναμ μπήκε δυναμικά στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, έχοντας ήδη ενισχυθεί στις θέσεις του άξονα αλλά και των εξτρέμ, με τον Ντέγιαν Κουλουσέφκσι αλλά και τον Ροντρίγκο Μπεντανκούρ που ήρθαν ως δανεικοί το χειμώνα να παραμένουν στα πλάνα του Αντόνιο Κόντε. Παράλληλα, προσπαθεί να κρατήσει και τον κεντρικό αμυντικό, Κρίστιαν Ρομέρο που αποδείχθηκε καθοριστικός στην φετινή σεζόν με τις εμφανίσεις του.
Παράλληλα, τα «σπιρούνια» έχουν ενισχυθεί και μέσα στο καλοκαίρι, αποκτώντας τόσο τον Φρέιζερ Φόρστερ για back-up του Γιορίς κάτω από τα δοκάρια όσο και τον έμπειρο αριστερό χαφ, Ιβάν Πέρισιτς, έναν παίκτη που έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Ιταλό προπονητή με εξαιρετικά αποτελέσματα, προσθέτοντας βάθος στην θέση του αριστερού μπακ-χαφ, εκεί που ήδη υπάρχουν οι Ράιαν Σεσενιόν και Σέρχιο Ρεγκιλόν.
Ο Κόντε κατάφερε να ενισχύσει την ομάδα του ακόμη περισσότερο και στον άξονα, υπογράφοντας έναν από τους καλύτερους παίκτες της Μπράιτον την περασμένη σεζόν. Ο λόγος για τον Ιβ Μπισούμα που «ανάγκασε» την Τότεναμ να βγάλει από τα ταμεία της 26 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, σε μία κίνηση που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την παρουσία παικτών στα χαφ που υπολογίζονταν ως βασικοί.
Τέλος, η φημολογία για παίκτες συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στην Αγγλία και οι «φυλλάδες» θέλουν αρκετούς παίκτες να καταλήγουν στο Βόρειο Λονδίνο για λογαριασμό των «σπιρουνιών». Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Νησί, ο Κρίστιαν Έρικσεν απέρριψε πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς θέλει να παραμείνει στο Λονδίνο, με την Τότεναμ να είναι το μεγάλο φαβορί. Την ίδια ώρα, ο ακραίος μπακ της Νότιγχαμ Φόρεστ, Τζεντ Σπενς, είναι επίσης στην λίστα του Αντόνιο Κόντε και οι διαπραγματεύσεις με την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκονται σε καλό δρόμο.
Ωστόσο, η ενίσχυση της ομάδας μπορεί να την βοηθάει ενόψει του Τσάμπιονς Λιγκ ή σε ένα ακόμη πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, αλλά, δεν είναι αρκετή για να ανταγωνιστεί τους δύο μεγάλους της Λίγκας. Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι γνωρίζουν πως είναι τα δύο φαβορί για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ καθώς φαντάζει δύσκολο να υπάρξει ομάδα που θα τις κυνηγήσει πάνω από τους 90 βαθμούς, ακόμη και αν τα «σπιρούνια» δείχνουν έτοιμα για μεγάλα πράγματα την επόμενη σεζόν.