Όσο πλησιάζει η εκλογική συνέλευση των διαιτητών, (Πέμπτη 16 Ιουνίου) ανεβαίνει κατακόρυφα το ενδιαφέρον. Σε τέτοιο σημείο που γίνεται πλέον λόγος για μία αμφίρροπη αναμέτρηση, τόσο για την εκλογή προέδρου, όσο και για τα μέλη του νέου δ.σ.
Γίνεται μάλιστα μάχη για να καταφέρει ο νέος πρόεδρος, να έχει την πλειοψηφία που χρειάζεται ώστε να λαμβάνει αποφάσεις και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εκλεγούν 9 μέλη που μαζί με τον πρόεδρο να έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν.
ΠΑΠΟΥΤΣΟΣ Η΄ ΕΓΓΛΕΖΟΥ; Κανένας δεν είναι σε θέση να προδικάσει το αποτέλεσμα. Και οι δύο υποψήφιοι διατηρούν τη βάση των ψήφων τους και εκφράζουν από κοινού αισιοδοξία ότι θα καταφέρουν να εκλεγούν.
Διεκδικούν οι υποψήφιοι πρόεδροι 393 ψήφους αφού τόσο είναι αυτοί που δικαιούνται να λάβουν μέρος στη συνέλευση.
Ο κάθε ένας από τους υποψήφιους, διατηρεί τους πυρήνες και όσο πλησιάζει η ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιουνίου, εντείνουν τις ενέργειες τους.
Ο Πάπουτσος, φαίνεται να έχει δυναμική στη Λευκωσία και ο Εγγλέζου σε Λάρνακα και Αμμόχωστος. Ίσως το κλειδί να είναι η Λεμεσός.


Συγκεκριμένα η Λευκωσία-Κερύνεια διαθέτει 179 ψήφους, έναντι 114 της Λάρνακας-Αμμοχώστου και 100 της Λεμεσού-Πάφου.
Μεγάλη αναμέτρηση προβλέπεται και για την εκλογή του νέου δ.σ.
Στη Λευκωσία έχουν υποβάλει υποψηφιότητα 13 μέλη και εκλέγονται τα 5.
Οι 5 υποψήφιοι Χρίστος Χρίστου,Τάσος Μηναϊδης,Κώστας Νικολάου,Νεόφυτος Νεοφύτου,Δημήτρης Δημήτρη ανήκουν στην πλευρά του Νίκου Εγγλέζου ενώ οι υπόλοιποι Μιχάλης Τσεντή,Δημήτρης Φυλακτού,Νικόλας Νικολάου,Λοΐζος Παναγιώτου,Ανδρέας Μιχαήλ,Χρίστος Σπανός,Μιχάλης Χριστοφίδης, Λεόντιος Τράττος, υποστηρίζουν το Γιώργο Πάπουτσο.


Εκλογές θα γίνουν και στη Λάρνακα-Αμμόχωστο με τρεις υποψήφιους Βασίλης Δημητρίου
Νικόλας Αθανασίου, Θεράπων Καμηλάρης
να διεκδικούν τις δύο θέσεις. Οι δύο πρώτοι στηρίζουν την εκλογή Νίκου Εγγλέζου και ο Καμηλάρης παρουσιάζεται ουδέτερος.
Σε Λεμεσό και Πάφο, επίσης θα γίνουν εκλογές αφού τις τρεις θέσεις διεκδικούν οι Αντώνης Ζάρτηλας, Νίκος Σαμάρας,Πάνος Θεοδώρου,Μάριος Στυλιανού,Ανδρέας Ανδρέου (Πάφος). Οι δύο πρώτοι στηρίζουν Γιώργο Πάπουτσο,  ο Πάνος Θεοδώρου δεν εντάσσεται σε κανένα στρατόπεδο και ο Ανδρέας Ανδρέου φαίνεται με τη σειρά του να είναι ουδέτερος.

Μιχάλης Παπαγεωργίου