Η Βουλγάρικη Μπότεβ Μπλόβντιβ θα είναι η πρώτη αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στον δρόμο προς τους ομίλους του Conference League. Είναι ομάδα που δεν έχει την ποιότητα και την δυναμική των «γαλαζοκιτρίνων» ειδικότερα στην Ευρώπη αλλά θέλει προσοχή.
Το μεγάλο της όπλο και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της.
Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής Στέλιος Δημητρίου ο οποίος αγωνίστηκε στην «μισητή» αντίπαλο της Λοκομοτίβ Μπλόβντιβ, μίλησε στην ιστοσελίδα μας για την αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ.
«Και τότε όταν αγωνιζόμουν εγώ στην Λοκομοτίβ κατάφεραν να βγουν στην Ευρώπη έχοντας πίσω τους έναν μεγιστάνα ο οποίος έλεγε ότι θα έφτιαχνε και νέο γήπεδο. Τελικά δεν προχώρησε όλο αυτό. Είναι μια ομάδα με πολύ φανατικό κοινό το οποίο δημιουργεί εξαιρετική ατμόσφαιρα και αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και με το ΑΠΟΕΛ καθώς ξέρουν ότι δεν έχουν την ίδια ποιότητα και θα πρέπει να εξισορροπήσουν το πράγμα. Το ερωτηματικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα παίξουν στην Σόφια και όχι στην φυσική τους έδρα αλλά και πάλι θα κάνουν το ταξίδι για την πρωτεύουσα» μας είπε αρχικά ο Δημητρίου και πρόσθεσε για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας:
«Βάζουν αρκετό χρήμα. Φέτος εξ’ όσων γνωρίζω έχουν ένα από τα 4-5 μεγαλύτερα μπάτζετ στην Βουλγαρία. Είναι μια ομάδα που κινείται γύρω από την 6άδα και κάποτε έχει και τα ξεσπάσματα της όπως το φετινό.. Θέλει προσοχή αλλά είναι στα πόδια του ΑΠΟΕΛ η πρόκριση».

Χρίστος Χρίστου