Έφυγε από την ζωή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Παύλος Παπαγεωργίου. Υπήρξε σημαίνουσα προσωπικότητα των Νέων Δυνάμεων της Αριστεράς.
Διετέλεσε υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Σπύρου Κυπριανου, καθώς και βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστεράς Νέες Δυνάμεις στην επαρχία Λευκωσίας την περίοδο 1991-1996. Διορίστηκε επίσης από τις κυβερνήσεις Τάσσου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Χριστόφια ως μέλος και ως Πρόεδρος αντίστοιχα της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.
Το ΑΚΕΛ σε σχετική ανακοίνωση του, αναφέρει ότι «ο Παύλος Παπαγεωεργίου διακρίθηκε για το ήθος, τη σεμνότητα και την αφοσίωσή του στα καθήκοντα που ανέλαβε σε όλη την πορεία του. Το ΑΚΕΛ αποχαιρετά με απεριόριστη ευγνωμοσύνη και σεβασμό τον Παύλο Παπαγεωργίου για όσα πρόσφερε στον τόπο και στην κυπριακή Αριστερά. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Παπαγεωργίου».
Βιογραφικό
O Παύλος Παπαγεωργίου ήταν νομικός, που διετέλεσε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Γεννήθηκε στο Αργάκι το 1941. Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο Μόρφου σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1967 άρχισε να εργάζεται ως δικηγόρος, πρώτα στη Μόρφου και μετά στη Λευκωσία. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της Κίνησης των Προσφύγων και υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας και αργότερα ως πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων.
Στις 20.4.1982 διορίστηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση Σπύρου Κυπριανού, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τις 7.1.1985.
Από το Μάιο του 1988 μέχρι τον Απρίλιο του 1991 διετέλεσε πρόεδρος της Αρχής Αδειών. Διετέλεσε επίσης βουλευτής του ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις στην επαρχία Λευκωσίας από το 1991 μέχρι το 1996. Από το 2003 υπηρέτησε ως μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ). Τον Ιούλιο του 2007 διορίστηκε πρόεδρος της ΕΔΥ.