Η επιστροφή του Μίλαν Τράικοβιτς στην Κύπρο, που συνοδεύτηκε με επιστροφή του και στις μεγάλες επιδόσεις, του άνοιξαν και πάλι την πόρτα των διαμαντένιων μίτινγκ στον στίβο. Έπειτα από τρία χρόνια και δύο ημέρες, ο πρωταθλητής μας στα ψηλά εμπόδια, θα αγωνιστεί και πάλι σε ένα μίτινγκ της σειράς Ντάιαμοντ Λιγκ. Σήμερα Σάββατο (18 Ιουνίου) το βράδυ θα λάβει μέρος στο 7ο Ντάιαμοντ Λιγκ της χρονιάς, το οποίο θα διεξαχθεί στο «Σταντ Σεμπαστιάν Σιαρλετί» στο Παρίσι. Εκεί θα βρει σημαντικούς ανταγωνιστές στα 110μ. με εμπόδια, στην προσπάθειά του να προκριθεί στον τελικό της ίδιας ημέρας, όπως ο προσφάτως κορυφαίος στον κόσμο και τρίτος όλων των εποχών, Αμερικανός Ντέβον Άλεν.

Ο Μίλαν Τράικοβιτς έλαβε μέρος για τελευταία φορά σε ένα Ντάιαμοντ Λιγκ, στις 16 Ιουνίου 2019, στο Ραμπάτ του Μαρόκου, όπου κατέλαβε την 7η θέση με 13.53. Η χρονιά εκείνη έκλεισε στις 2 Οκτωβρίου, με την ιστορική πρόκρισή του σε τελικό ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στην Ντόχα του Κατάρ, καταλαμβάνοντας την 8η θέση. Η πρώτη πρόσκληση στον Τράικοβιτς για συμμετοχή σε Ντάιαμοντ Λιγκ ήρθε αμέσως μετά την εντυπωσιακή του παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, όταν τερμάτισε στην 7η θέση ενός φανταστικού τελικού. Έτσι, στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 μετείχε στο μίτινγκ των Βρυξελλών, που ήταν ο τελικός των Ντάιαμοντ Λιγκ. Στο 2017 είχε έντονη παρουσία στα Ντάιαμοντ Λιγκ, αρχίζοντας από τη Ρώμη τον Ιούνιο και ολοκλήρωσε στον Τελικό των Βρυξελλών τον Σεπτέμβριο. Το κορυφαίο Ντάιαμοντ Λιγκ της καριέρας του ήταν αυτό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου στις 9 Ιουλίου 2017, όταν κατέκτησε τη 2η θέση στον τελικό, σημειώνοντας το υφιστάμενο παγκύπριο ρεκόρ με 13.25!

Το Σάββατο (18/6) στο Παρίσι, ο Μίλαν Τράικοβιτς θα βρει απέναντί του σημαντικούς και επιτυχημένους αθλητές στα 110μ. εμπόδια. Οι δύο ημιτελικές σειρές θα διεξαχθούν στις 21:11 και 21:20 το βράδυ και ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 22:44. Μέχρι την ώρα που γράφαμε το κείμενο οι διοργανωτές δεν είχαν ορίσει ποιοι θα περιλαμβάνονται στις δύο σειρές. Ωστόσο, πέραν από τον κορυφαίο φέτος στον κόσμο, Ντέβον Άλεν και τον Πασκάλ Μαρτινό – Λαγκάρντ, που θα κάνει την πρώτη κούρσα του, στο Μίτινγκ του Παρισιού έχουν δηλώσει συμμετοχή, ο Βρετανός Άντριου Πότσι, ο Αμερικανός Άαρον Μάλετ, ο Ισπανός Άσιερ Μαρτίνεθ, ο Βραζιλιάνος Ραφαέλ Περέιρα και ο νεαρός Γάλλος, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ κάτω των 20, Σάσια Ζογιά.

Θυμίζουμε ότι, ο Μίλαν Τράικοβιτς έτρεξε την προηγούμενη Δευτέρα (6/6/22) την απόσταση των 110μ. με εμπόδια σε 13.38, σε διεθνές μίτινγκ στο Χένγκελο, που του έδωσε επίσημα την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό του Μονάχου και είναι η καλύτερή του την τελευταία τριετία. Αυτήν τη στιγμή ο αθλητής του Αντώνη Γιαννουλάκη βρίσκεται στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που τον στέλνει αυτόματα και στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.