Η Σεβίλλη συμπληρώνει την ισπανική τετράδα για το επόμενο Champions League, μετά τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Η ομάδα του Γιούλεν Λοπετέγκι πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη (1-1), όπως και η Μπαρτσελόνα στην ισπανική πρωτεύουσα από την Χετάφε (0-0), ώστε να τερματίσει δεύτερη και να πάρει μέρος στο Σούπερ Καπ.
Η Κυπελλούχος Μπέτις θα παίξει στο Europa League, όπως και η Ρεάλ Σοσιεδάδ, με την ημί – φιναλίστ του φετινού Champions League, Βιγιαρεάλ, να παλεύει με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για το εισιτήριο του Europa Conference League.
Στη μάχη της παραμονής, η Χετάφε σώθηκε και μαθηματικά. Η Λεβάντε νίκησε την Αλαβές (3-1) και την πήρε μαζί της στην δεύτερη κατηγορία. Χαμός την τελευταία αγωνιστική, αφού τρεις ομάδες (Γρανάδα, Μαγιόρκα και Κάντιθ) παλεύουν για να αποφύγουν την καταδίκη του υποβιβασμού.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής:
Σάββατο 14/5
Εσπανιόλ-Βαλένθια 1-1
(45’+2’ Ραούλ ντε Τομάς – 37’ Μάξι Γκόμεζ)
Κυριακή 15/5
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Οσασούνα 2-0
(33′ Μπερενγκέρ, 79′ Βιγιαλίμπρε)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη 1-1
(30′ Χιμένες – Εν Νεσίρι)
Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2
(43′ Κοκλέν – 56′ Ισάκ, 73′ Θουμπιμένδι)
Θέλτα-Έλτσε 1-0
(9′ Σουάρεθ)
Κάντιθ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
(37′ Σομπρίνο – 5′ Ντίαθ)
Λεβάντε-Αλαβές 3-1
(53′ Ντουάρτε, 75′ Μαρτί, 90’+5′ Μοράλες – 36′ Χοσέλου)
Μαγιόρκα- Ράγιο Βαγεκάνο 2-1
(13′ Μουρίκι, 90’+2′ Πρατς – 60′ Σις)
Μπέτις-Γρανάδα 2-0
(14′, 89′ Χουάνμι)
Χετάφε-Μπαρτσελόνα 0-0
Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής (22/5, 19:30)
Αλαβές-Κάντιθ
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ
Γρανάδα-Εσπανιόλ
Οσαοούνα-Μαγιόρκα
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπέτις
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης
Σεβίλλη-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Βαλένθια-Θέλτα
Ράγιο Βαγεκάνο-Λεβάντε
Έλτσε-Χετάφε
Στο Champions League η Σεβίλλη, στο Europa League η Σοσιεδάδ (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)
