Ό,τι είναι η Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League των ανδρών, είναι η γυναικεία ομάδα της Λυών στον θεσμό! Πώς αλλιώς άλλωστε μπορεί να ερμηνεύσει κανείς το γεγονός πως η γαλλική ομάδα έφτασε στην 8η κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από την σεζόν 2010-11;

Το έκανε μάλιστα εμφατικά, απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια, Μπαρτσελόνα, η οποία αν και παρέμεινε αήττητη για ολόκληρη την σεζόν επί ισπανικού εδάφους, δεν κατάφερε να δικαιώσει τα προγνωστικά που την ήθελαν φαβορί στον τελικό!

Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 6’, μετά από ένα απίστευτο γκολ της Χένρι και επί της ουσίας δεν μπόρεσε ποτέ να το διαχειριστεί.

Το «σοκ» έγινε μεγαλύτερο μάλιστα όταν η πρώτη σκόρερ του θεσμού, Χέγκερμπεργκ βρήκε δίχτυα στο 23’ και «έγραψε» το 2-0, αποδεικνύοντας πως οι δύο σεζόν που έχασε εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών, δεν αλλοίωσαν ποτέ το ένστικτο του σκόρερ που διαθέτει!

Η ανασταλτική λειτουργία των «μπλαουγκράνα» δεν ήταν καθόλου καλή και άμεση συνέπεια αποτέλεσε και το 3-0, 10 λεπτά αργότερα, από μία φάση διαρκείας, που βρήκε την Μακάριο στο κατάλληλο σημείο, την σωστή στιγμή!

Το μόνο που κατάφερε η Μπαρτσελόνα ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά μέχρι… εκεί! Η Πουτέγιας ξανά έβαλε την ομάδα του στο ματς, αλλά η αντεπίθεση σταμάτησε στην ανάπαυλα, όπου η Λυών ανασυγκροτήθηκε.

Διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά της, δέχθηκε μόλις μία τελική εντός εστίας και έφτασε στην 6η της κατάκτηση την τελευταία επταετία και την 8η συνολικά από το 2010 και έπειτα! Το Champions League γυναικών είναι καθαρά… γαλλική υπόθεση!