Η Φέγενορντ σταμάτησε την Αϊντχόφεν με ισοπαλία (2-2) και της έκοψε τα όνειρα για τίτλο, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της Eredivisie.
Ο Άγιαξ στραβοπάτησε νωρίτερα και έδωσε την ευκαιρία στην PSV να την πλησιάσει στους δύο βαθμούς, όμως αυτή δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» και έμεινε στο -4. Αυτό δίνει το δικαίωμα στον «Αίαντα» να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου από την Τετάρτη, σε περίπτωση νίκης επί της Χέρενφεν.
Μάλιστα, η απώλεια βαθμών ήρθε συναρπαστικό τρόπο. Η Αϊντχόφεν μπήκε αποφασισμένη στο ματς και προηγήθηκε με δύο γκολ του Γκακπό στο 16′ και το 29′, κυριαρχώντας απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο.
Η πρώτη καλή φάση για τη Φέγενορντ έγινε στο 65′, όμως ο Εμβονγκό σταμάτησε το σουτ του Ντέσερς. Στο 86′, όμως, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο. Ο Ντέσερς με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων για το 2-1, βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι.
Στις καθυστερήσεις του ματς ήρθαν τα πάνω κάτω, με τον διαιτητή να υποδεικνύει μετά από έλεγχο του VAR πέναλτι για χέρι , το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ντέσερς για το τελικό 2-2.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ